پایگاه اطلاعرسانی استانداری کردستان بدون ارائه سند، برای یکی از بر سفره نشستگان انقلاب حکم محبوبیت در استان و کشور صادر کرده است! مرور یکی از نامههای این فرد به روشنگری درباره او کمک خواهد کرد.
نقل شده استاندار کردستان هفته گذشته به دیدار یکی از نمایندگان ادوار کردستان در مجلس رفته است؛ دیدار انجام شده فینفسه به واسطه ماهیت آن که «احوالپرسی» عنوان شده شایسته بررسی و نقد نیست اما هم میشود زیادهروی فرد دیدار شونده را در ثناگویی، بهانه تقریر چند سطر کرد و هم کلیت خبر را دستاویزی برای مرور برگی از تاریخ!
«عبدالکریم احمدنژاد»، زمانی مشاور «عبدالمحمد زاهدی»، استاندار کردستان در دولت نخست روحانی بود و اکنون مدیرمسئول هفتهنامه حامی دولت در استان است؛ او در دیدار با «زارعیکوشا»، تحقق سامانه انتقال آب سد آزاد به تصفیهخانه شماره دو سنندج و سد قشلاق را «ماندگارترین اقدام تاریخ» عنوان کرده است!
آدمی را زبان فضیحت کرد
جوز بی مغز را سبکساری
راوی خبر، بلافاصله بعد از نقل این گفته، «احمدنژاد» را «چهره محبوب و محجوب اصولگرایان در کردستان و کشور» لقب داده، بی آنکه سندی برای این ادعا ارائه کند؛ به زعم نگارنده و با عرض پوزش، این ادعا، محصول چیزی جز توهم ذهن نویسنده آن نیست، اما مگر وجه اطلاعرسانی دولت در کردستان انبان توهم فردی و محل ابراز شیدایی شخصی است؟! در این استان چه خبر است که در تریبون رسمی دولت، برای اشخاص رأی محبوبیت استانی و کشوری صادر میشود؟ مبادا این رأی بیاعتبار به پاداش افراط در مدح و منقبت صادر شده باشد؟!
کاروان سخن که به اینجا رسید بد نیست برگی از کارنامه اعمال همو که «محبوب» کردستان و کشور خوانده شده را که اتفاقاً در باب اطلاعرسانی و مرتبط با عملکرد این قلم در عهد دولت سابق هم هست، مرور کنیم؛ با این توضیح که برای اصحاب قلم، برخلاف برخی، دیوار حاشا از عملکرد گذشته بلند نیست چرا که تمامی مواضع و نظرات، مکتوب و مضبوط و برای همگان قابل مراجعه است.
در فاصله سالهای 94 تا 98 که مدیرمسئول سایت «تابناک کردستان» بودم، بارها و بارها به عناوین مختلف و به واسطه نقد عملکرد دولتمردان تحت فشار قرار گرفتم؛ اگرچه انصاف حکم میکند که بگویم که کل فشارهای وارده در 8 سال عمر آن دولت ابداً قابل قیاس با فشارهای وارده در قریب به دو سال از عمر دولت فعلی نبوده است؛ یکی از افرادی هم که در آن مقطع دست به نامهنگاری و اتهامزنی علیه نگارنده کرد، از قضا، مدیر مسئول فعلی هفته نامه سیروان بود.
خطا بین که بر دست ظالم برفت
جهان ماند و او با مظالم برفت
به سستی و سختی بر او بگذرد
بماند بر او سالها نام بد
«عبدالکریم احمدنژاد» در آن مقطع زمانی در نامهای دو صفحهای پس از خطاب قرار دادن مخاطبش با این عنوان: «محضر سردار رشید برادر ارجمند جناب آقای دکتر حاج محسن رضایی» و بکارگیری واژه «حساس» برای کردستان، لابد با هدف تعیین اشد مجازات برای مشتکیعنه در قالب آنچه شکایت خوانده، به لیستی از برخورداریهایش از سفره انقلاب اشاره کرده است.
بنا بر قضاوت درباره آنچه «عبدالکریم احمدنژاد» نگاشته نیست؛ اما نمیشود از کنار این نکته هم به آسانی گذشت که آیا احتمال دارد که او از این دست نامهها برای جوانان دیگری هم نوشته باشد؟ در آن مقطع یا پیشتر از آن و احیاناً در دهههای 60 و 70 شمسی؟
نامه را بد نیست استاندار کردستان هم بخواند و به قضاوت بنشیند؛ این دست نامهها بخشی لاینفک از تاریخ کردستان است؛ همه باید ببینند پیرمردی که باید در سالهای پایانی عمر به فکر توشه آخرت باشد چطور به آسانی به خود اجازه داده در سندی مکتوب درباره مطالب منتشره در «تابناک کردستان» اظهار نظر کرده و درباره آنچه منتشر شده از «محسن رضایی» اینگونه طرح سؤال کند: «آیا تصور نمیفرمایید بیان و انتشار اینگونه مطالب، خدای ناخواسته انگیزههای مادی و مالی و غیراخلاقی و یا ... داشته باشد؟»
بدگمان باشد همیشه زشتکار
نامه خود خواند اندر حق یار
القصه؛ استاندار کردستان قطعاً از گذشته بسیاری از افرادی که اطرافش هستند، بیخبر است؛ این وجیزه به رشته تقریر درآمد تا بیخبری در دام بیبصری نیافتد و مجال برای کسانی که پیشه و اندیشه آنها جز تحریف حقیقت و ترویج شناعت نیست تنگ گردد؛ سنت تاریخ را نمیشود تغییر داد؛ مدعیان دروغزن و ناسزاگوی با آلودن زبان و قلم به پلیدی هماره به دنبال تنگ کردن عرصه بر حقگویان هستند اما در سایه اراده پروردگار، آنچه در نهایت نصیب این جماعت شده چیزی جز خسران و تباهی نبوده و نیست.