دولت سیزدهم دبیر به اصطلاح شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان را به عنوان سرپرست اداره کل استاندارد کردستان معرفی کرد! این انتصاب بیشتر از آنکه صبغه تخصصی داشته باشد شائبه سیاسی دارد.
الف) حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی زمانی که بر مسند ریاست جمهوری تکیه زد یکی از معیارهای مهم دولتش برای انتصاب مدیران را «فسادستیزی» اعلام کرد.
ب) «اسماعیل زارعیکوشا»، کمتر از سه هفته پس از معرفی رسمی به عنوان استاندار کردستان در جلسه شورای اداری استان اعلام کرد: «مدیریت کردستان شرکت سهامی نیست که به هر گروه سهمی اعطا شود».
ج) معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان امروز در آیین معارفه سرپرست اداره کل استاندارد کردستان گفته است: «ساحت اداره کل استاندارد ساحت فنی، حرفهای و تخصصی است».
د) گویا رئیس سازمان ملی استاندارد ایران هم در مطلع حکم انتصاب «محرم وزیری» آورده «نظر به تعهد، تجارب و سوابق» به عنوان مدیرکل استاندارد کردستان منصوب میشوید.
کنار هم قرار دادن چهار مضمونی که در بالا مورد اشاره قرار گرفت چند سؤال زیر را به اذهان عمومی متبادر میکند؛ سؤالاتی که لابد باید دولت پاسخ دهد و پاسخها هم در جهت اقناع افکار عمومی به اطلاع مردم برسد؛ البته اگر پاسخی در کار باشد و منصوبان دولت سیزدهم در کردستان خود را مکلف به پاسخگویی بدانند!
یکم) رئیس سازمان ملی استاندارد نظر به کدام تجارب و سوابق سکان هدایت استاندارد کردستان را به فردی سپرده که سابقه یک روز خدمت در این سازمان را ندارد؟ «معاون فرهنگی و دانشجویی»، «معاون آموزشی»، «مدیرکل آموزش و تحصیلات تکمیلی» و «مدیر گروه مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی» دانشگاه آزاد سنندج رزومه دانشگاهی ذکر شده برای «محرم وزیری» است؛ واقعاً اینها تجارب و سوابقی است که ملاک انتصاب قرار گرفته یا احیاناً تجارب و سوابق اجرایی و مدیریتی دیگری هم هست و کسی از آن خبر ندارد؟!
دوم) اگر ساحت اداره کل استاندارد یک ساحت فنی، حرفهای و تخصصی است ـ که هست ـ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نباید توضیح دهد چطور دولت نتوانسته یا نخواسته فردی از بدنه خود همان اداره کل را در سمت مدیر منصوب کند؟ تخصص «محرم وزیری» در حوزه استاندارد چیست و کجا کسب شده است؟
سوم) دستان رسانههایی که خبر انتصاب انجام شده را منعکس کرده در رزومهسازی برای فرد منصوب شده آنقدر خالی بوده که متفقاً به یک مورد قابل تأمل اشاره کردهاند؛ «دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کردستان»؛ مشاهده رئیس این شورا در تصاویر مراسم معارفه را هم اگر به مورد بالا اضافه کنیم یک نکته در اذهان حداقل بخشی از ناظران امور استان برجستهتر میشود؛ «انتصابی سیاسی در یک اداره کل تخصصی» و این یعنی با عرض پوزش «مدیریت کردستان شرکت سهامی است» و به شورای مثلاً ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان سهم اعطا شده است؛ با این اوصاف بهتر نیست استاندار کردستان برای مردم در این باره توضیح داده و درباره موضوع رفع شائبه کند؟
چهارم) دولت سوابق «فسادستیزی» فرد منصوب در اداره کل استاندارد کردستان را جهت راستیآزمایی منتشر کند؛ آنچه ما از سوابق فرد مذکور در ذهن داریم چیزی جز ریاست ستاد انتخاباتی تشکیل شده در کردستان برای نامزد همیشه در صحنه و صد البته همواره ناکام انتخابات ریاست جمهوری نیست؛ «برستادی بودن» که لزوماً «فسادستیز بودن» نیست، هست؟!
راستی؛ «محرم وزیری» که خرداد 1400 در گفتوگو با تارنمای فارس گفته بود «متاسفانه ولنگاری مدیریتی، عدم اعتقاد به توانمندیها و منابع انسانی، حاشیهگزینی و اعتقاد نداشتن به ظرفیتها و منابع انسانی در دولت کنونی موجب شد اعتماد مردم به دولتمردان کم شود»؛ فکر نمیکند انتصابش در اداره کل استاندارد مصداق عینی «عدم اعتقاد به توانمندیها و منابع انسانی، حاشیهگزینی و اعتقاد نداشتن به ظرفیتها و منابع انسانی» در آن اداره کل است؟ او احیاناً نگران این امر نیست که افکار عمومی این انتصاب را ناشی از ولنگاری مدیریتی دانسته و اعتماد مردم به دولتمردان دولت کنونی کم شود؟ نکند آن اظهارات از نظر او فقط درباره دولت روحانی صادق بود!
میماند یک نکته؛ جناب آقای استاندار! بر این گمانم که دیر یا زود از این انتصاب پشیمان خواهید شد! از قول سعدی علیهالرحمه در رساله نصیحة الملوک بشنوید: «تفویض کارهای بزرگ به مردم ناآزموده نکند که پشیمانی آرد»؛ «عهده ملکداری کاری عظیم است بیدار و هشیار باید بود و به دل همه وقتی با خدای تبارک و تعالی در مناجات تا بر دست و زبان و قلم و قدم وی آن رود که صلاح ملک و دین و رضای رب العالمین در آن باشد».