روایتی یک طرفه از دیدار فرمانده جدید سپاه کردستان با رئیس به اصطلاح یک حزب! بهانهای شد تا شباهت سرنوشت رؤسای برخی احزاب با «سوزنبانان» نمایشنامه «برایان فیلان» را به مسئولان استان یادآوری کنیم.
یکم) پژوهشکده شورای نگهبان، تعریف «حزب» را اینگونه ارائه کرده است: «مجموعه متشکلی از اعضای جامعه میباشد که بر مبنای اساسنامه و مرامنامهای کلاننگر به دور یکدیگر جمع میشوند و به دنبال دستیابی به قدرت سیاسی و یا حفظ قدرت مذکور از طریق جلب مشارکت عمومی هستند».
دوم) رئیس یک به اصطلاح حزب در کردستان، روایتی یک طرفه از دیدارش با فرمانده جدید سپاه کردستان منتشر کرده است؛ گویا او برنامههای حزبش را تشریح کرده و سردار «گشتاسبی» هم از برنامههای حزب تقدیر کرده است. (العهده علی الراوی)
اینکه فرمانده سپاه کردستان از کدام برنامههای عملیاتی شده یا در شرف اجرای این حزب تقدیر کرده محل ابهام است اما موضوع فراتر از این مسئله است.
در روایت منتشره، رئیس حزب، از یک سو در خصوص مشارکت و تعامل با بسیج اعلام آمادگی کرده و از سوی دیگر از قول فرمانده سپاه کردستان نوشته «هر حزب و تشکلی که در راستای اهداف بسیج گام بردارد مورد حمایت سپاه خواهد بود»؛ برداشت نگارنده آن است که رئیس حزب یادشده با کنار هم قرار دادن این دو پرده روایت میخواهد با زبان بیزبانی به جامعه القا کند که حزب متبوعش مورد حمایت سپاه است؛ چیزی غیر از این به ذهن شمای مخاطب متبادر میشود؟
اینکه رئیس حزب چه هدفی از انتشار موضوع، با کیفیت مذکور داشته یک مسئله است ولی سؤال اینجاست که اگر برداشت این قلم از آنچه روایت شده درست باشد، و در عین حال نظر فرمانده سپاه کردستان به غلط به مخاطب القا شده باشد، تکلیف چیست؟
سوم) اگر تاکنون رئیس یا احیاناً دستاندرکاران یک حزب بی نام و نشان در استان، قرابت با استاندار را به جامعه القا کرده باشند نه تنها محل ایراد نیست بلکه کاملاً طبیعی است؛ مجموعه دولت در کردستان در بحران هوادار، حزب تک حامی را هم غنیمت میداند؛ ظاهراً ابداً اهمیتی هم ندارد که اگر اندک آبرویی برای نام حزب در کردستان مانده باشد با این رویکرد به باد فنا برود؛ احزاب تکنفره ارزانی دولت در کردستان! افراد کماعتبار سیاسی در همه اعصار در فضای این استان جولان دادهاند اما تاریخ به یاد ندارد که به اندازه دوره دولت سیزدهم در کردستان، وقیح و دریده جولان داده باشند؛ این جماعت با وجود برملا بودن دانش و بضاعت اندکشان و آشکار بودن فقدان جایگاه و پایگاهشان نزد مردم، گستاختر از هر زمانی در صدد میدانداری هستند؛ شرایط حساس است، ترمز برخی افراد را باید کشید!
چهارم) سخنی با فرمانده محترم سپاه کردستان؛ «برایان فیلان»، کارگردان، نمایشنامهنویس و فیلمنامهنویس معاصر ایرلندی در نمایشنامه «سوزنبانان»، داستان تراژیک دو سوزنبان بازنشسته راهآهن را روایت میکند که نمیتوانند یا نمیخواهند باور کنند دیگر هیچ قطاری از ایستگاه آنان نخواهد گذشت! «آلفرد» و «آلبرت» در نمایشنامه «برایان فیلان»، ورشکستگان بتقصیری هستند که در ایستگاهی فراموش شده منتظر رسیدن قطار رؤیاهایشان هستند؛ قطاری که هرگز نخواهد آمد!
سردار گشتاسبی! استاندار کردستان و منصوبانش در مجموعه دولت اگر گوش شنوا نداشته و ندارند، دیگر اهمیتی ندارد؛ شما اجازه ندهید فراموششدگان خود را جای مردم کردستان جا بزنند؛ احزاب ورشکسته سیاسی، دیری هست که دیگر نزد مردم این استان اعتباری ندارند.