سندی از اعلام تأمین اعتبار لازم جهت بکارگیری 80 نفر در قالب طرح شهید زینالدین در دست است؛ استخدامشدگان نورچشمی بودهاند یا آنهایی که پوپولیستترین استاندار با «فرجی» در کنار آنها و پدرانشان عکس یادگاری میگرفت؟
بیکاری یکی از ریشهدارترین مشکلات حوزه اقتصاد و معیشت در کردستان است که در دولت سیزدهم به واسطه سوءمدیریت استاندار و تیم اقتصادی منصوب او بیش از هر زمان دیگری رخنمایی کرد و از دید برخی ناظران امور استان نارضایتی از وضعیت موجود در این حوزه یکی از عواملی بود که نام کردستان را به عنوان آخرین استان در مشارکت انتخاباتی ریاست جمهوری چهاردهم بر سر زبانها انداخت.
استخدام در ادارات، سازمانها و نهادهای زیرمجموعه دولت به واسطه بیکاری فزاینده و نیز فقدان اشتغال پایدار کافی همواره یکی از موضوعات مورد توجه افراد تحصیلکرده و خانوادههای کردستانی بوده و استخدام رانتی برخی افراد همواره عامل ایجاد نارضایتی در جامعه بوده است.
دولتی که درگیر توهم ایجاد شغل با یک میلیون تومان بود روزهای پایانی عمر خود را سپری میکند اما درباره عملکرد این دولت سؤالهای بیپاسخ فراوانی وجود دارد که شفافسازی درباره آنها قطعاً یکی از مطالبات جدی مردم و بویژه جوانان تحصیلکرده از دولت چهاردهم است؛ این سؤالات در کردستان اگر بیشتر از سایر نقاط کشور نباشد قطعاً کمتر نخواهد بود؛ بخشی از این سؤالات را ما از کاربدستان دولت سیزدهم خواهیم پرسید و اگر به پاسخ نرسیم که نخواهیم رسید! جواب خود را قطعاً از منصوبان دولت دکتر پزشکیان در استان مصرانه مطالبه خواهیم کرد تا بسیاری واقعیتها برای مردم روشن شود.
شماری از این سؤالات، پرسش درباره استخدامها در قالب طرح شهید زینالدین در کردستان است؛ طرحی که دولت سیزدهم دیماه 1401 به استانداریها ابلاغ کرد و استانهای زنجان و اردبیل به عنوان پایلوت انتخاب شده و بقیه استانها پس از این دو استان طرح را وارد فاز اجرا کردند.
استاندار کردستان 18 آذرماه 1402 در حالی از اجرای طرح شهید زینالدین در کردستان خبر داد که دو ماه قبل از آن، اکبر محمدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان در نامهای به معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرده بود: «اعتبار مورد نیاز جهت بکارگیری 80 نفر از محل طرح شهید زینالدین برای دستگاههای اجرایی مشمول استان کردستان در سال 1402 از محل صرفهجویی تأمین خواهد شد». (سند پیوستی)
حال چند سؤال مشخص خطاب به استاندار کردستان و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری مطرح است؛ آیا مراحل استخدام این 80 نفر پایان یافته و این افراد جذب شدهاند یا خیر؟ و اگر پاسخ مثبت است آیا «عبدالله رشیدیپور» و ولینعمتش «اسماعیل زارعیکوشا» حاضرند اسامی و مشخصات کامل افراد استخدامشده را برای عموم منتشر کنند تا مشخص شود این افراد چه کسانی هستند و چند درصد از آنها جزء جوانان تحصیلکرده متخصص بومی کردستان هستند و چند نفر خدای ناکرده نورچشمی حضرات بودهاند؟!
و پرسش دیگر اینکه مطابق ردیف اول طرح استخدامی مذکور چند نفر به تشخیص استاندار در جایگاههای مدیرکل، معاون مدیرکل، فرماندار و بخشدار به شکل کارمعین جذب شدهاند؟ و اگر کسانی به تشخیص استاندار جذب شدهاند این افراد احیاناً در زمره کسانی هستند که مردمیترین استاندار (بخوانید پوپولیستترین استاندار) در سفرهای نمایشی خود به روستاها با پوشش کردی و فرجی با آنها عکس یادگاری میگرفت؟ چند درصد استخدامشدگان طرح شهید زینالدین در کردستان فرزندان پیرمردان زحمتکشی هستند که استاندار ناکارآمد در مقابل لنز دوربینهای نانخورهای رسانهای دولت بر پیشانی آنها بوسه میزد؟
اخباری به دست ما رسیده که «عبدالله رشیدیپور» اسامی 3 نفر را جهت انتصاب در پستهای بخشدار و مدیرکل در قالب طرح شهید زینالدین به وزارت کشور معرفی کرده است؛ اگر موضوع صحت دارد، آیا نام این افراد برای اطلاع و قضاوت مردم شریف کردستان منتشر خواهد شد؟
مردم کردستان میخواهند بدانند و حق دارند بدانند رابطه استخدامی مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کردستان در دولت سیزدهم چیست؟ «سیدهادی روشن» در کدام آزمون استخدامی شرکت کرده و در قالب کدام ساز و کار در استانداری کردستان مشغول بکار شده است؟ «عبدالله رشیدیپور» به این سؤالات پاسخ بدهد یا ندهد بر اصل موضوع خدشهای وارد نیست؛ عزم ما برای باز کردن مشت او، مدیرکل اداری مالی استانداری و همه کسانی که در پروسه استخدامهای سه سال اخیر در استانداری نقش داشتهاند جزم است.
حامیان کسانی را که در کانون ارزیابی مدیران وزارت کشور شرکت کرده و «مشروط» شدهاند، رسوا خواهیم کرد؛ امور اجرایی کردستان باید به دست توانمند جوانان تحصیلکرده این دیار سپرده شود.
جوانان تحصیلکرده بیکار کردستانی که استاندار در سفرهای نمایشی خود به آنها وعدههای پرطمطراق عمل نشده داده منتظر افشاگریهای بعدی ما باشند؛ هم درباره استخدامهای رانتی به اطلاعرسانی ادامه خواهیم داد و هم درباره تلاش «اسماعیل و عبدالله» برای انتقال یک نورچشمی به استانداری پس از سقوط بالگرد رئیسجمهور فقید با مخاطبانمان سخن خواهیم گفت؛ خیلی زود!
باسلام
این نور چشمی به نظر یکی از اقوام آقای استاندار مردمی می باشد.آقای ... البته بسیارند کسانی که این آقایان در این سه سال در ادارات مختلف مشغول کار کردند وهمگی از اعوان و انصار و کسان خودشان بودند.
بنظرم تمام این استخدامی های مشکوک زیر سر مهدی رمضانی و عودالله رشیدی پور باشه
از دولت چهاردهم خواستاریم تمامی قراردادها فسخ و استخدامی ها بر اساس برگزاری آزمون باشه تا عدالت برقرارشه نه ظلم