سپردن سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به بانویی ۶۵ ساله با ۳۳ سال و ۸ ماه سنوات خدمت/ انتصابی که عقل در شرحش چو خر در گِل بخُفت!
سرپرستی مهم‌ترین دستگاه خدمات‌رسان استان، هفته قبل به فردی واگذار شده که سابقه یک روز مدیریت اجرایی ندارد! شورای استانداری کردستان نمی‌داند «هر آنکه ناآزموده را کار بزرگ فرماید با آنکه ندامت برد به نزدیک خردمندان به خفت رأی منسوب گردد»؟
چهارشنبه هفته گذشته پورتال وزارت بهداشت در خبری اعلام کرد، «محمدرضا ظفرقندی» با صدور ابلاغی «شعله شاه‌غیبی» را به سمت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان منصوب کرده است؛ در ادامه خبر اگرچه در میان تیتری به سوابق علمی و مدیریتی فرد منصوب اشاره شده اما در شرح خبر حتی یک روز سابقه مدیریت اجرایی چه در ستاد دانشگاه و چه در مراکز درمانی و بهداشتی اشاره‌ای نشده است؛ از هر طرف که خواندم جز حیرتم نیافزود!
 
همین فقدان سابقه مدیریت اجرایی برای کسی که سکان‌دار هدایت مهم‌ترین دستگاه اجرایی خدمت‌رسان استان شده، طرفداران استاندار و حتی اصلاح‌طلبان هوادار دولت را در دفاع از این انتصاب به تنگی قافیه مبتلا کرده است.
 
پزشک و عضو هیئت علمی بودن یا داشتن خانواده‌ای محترم چه استدلال سخیفی برای اقناع افکار عمومی در باب سپردن مسئولیت دستگاهی با بیش از ۱۳ هزار نفر پرسنل به یک فرد است؟ مگر قرار بود رئیس دانشگاهی که ۳۵۰ نفر عضو هیئت علمی دارد، اکابر خوانده باشد؟ مگر قرار بود سرپرستی دستگاهی که شریف‌ترین و زحمت‌کش‌ترین پرسنل را دارد، خدای ناکرده به فردی از یک خانواده نامحترم سپرده شود؟
 
به زعم نگارنده، چنین انتصابی در دولتی که شعار رئیسش، چه قبل و چه بعد از انتخابات سپردن امور به افراد کارآمد است، چیزی جز استهزای عدالت و ظلم مضاعف به مردم کردستان نبود؛ گویا دانشگاه علوم پزشکی کردستان یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد، گستردگی حوزه خدمات و تعداد بالای پرسنل هم، موضوعاتی نیست که نیاز به مرور داشته باشد؛ بهتر نبود تصمیم‌گیران این انتصاب از میان ۳۵۰ عضو هیئت علمی دانشگاه فردی چابک با سابقه مدیریت اجرایی قابل قبول در این سمت منصوب می‌کردند؟ مسئولیت فرصت‌سوزی و خدای ناکرده شکست «شاه‌غیبی» با کیست؟
 
به کارهای گران مرد کار دیده فرست    
که شیر شرزه درآرد به زیر خمّ کمند
 
اما بعد؛ طبق شنیده‌ها، «شعله شاه‌غیبی» از خانواده «سیروس شاه‌غیبی» است که اوایل آذرماه به سمت مشاور «آرش لهونی» منصوب شد و این یعنی پررنگ شدن شائبه انتصاب‌های خانوادگی در کردستان؛ غیر از این است؟ اگر قرار است کردستان یک‌بار دیگر به صورت دورهمی اداره شود، موضوع رسماً به مردم اعلام شود تا همه تکلیف خود را بدانند؛ ناظران امور استان نباید بدانند شورای استانداری کردستان در این دو انتصاب دقیقاً چه نقشی داشته است؟
 
استاندار دولت چهاردهم در کردستان که گاه و بیگاه برای توجیه کاهلی خود در سر و سامان دادن به امور اجرایی واژه «وفاق» را به گفته‌هایش سنجاق می‌کند باید متوجه باشد که با همین اندک انتصاب‌های صورت گرفته هم نارضایتی گسترده‌ای در استان شکل گرفته و عواقب مترتب بر این روند خسارت‌آفرین متوجه کسی جز خود او نیست؛ کسی چه می‌داند شاید هم مشکلات مردم در معادلات «لهونی» جایگاهی نداشته باشد!
 
 خفته بر سنجاب شاهی نازنینی را چه غم           
گر ز خار و خاره سازد بستر و بالین غریب
 
راستی؛ در گفت‌وگویی که با «محسن فتحی» درباره انتصاب صورت گرفته در دانشگاه علوم پزشکی داشتم هرگونه دخالت مجمع نمایندگان در این انتصاب تکذیب شد؛ نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «وزارت بهداشت برای انتخاب رئیس دانشگاه با افرادی مصاحبه انجام داده ولی قطعاً این انتصاب با موافقت استاندار کردستان انجام شده است»؛ وی همچنین به جلسه مجمع نمایندگان استان با «شاه‌غیبی» هم اشاره کرد و گفت: «سرپرست دانشگاه درباره تیم کاری احتمالی هم هیچ توضیحی به مجمع نمایندگان نداده است».
 
اما موضوع دیگری هم در باب این انتصاب وجود دارد؛ اگرچه نشریه نزدیک به ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در کردستان، با انتشار تصویر چند دهه قبل! سرپرست محترم دانشگاه علوم پزشکی کردستان با احتیاط به استقبال این انتصاب رفته و او را گزینه اول کمیته سلامت ستاد و مورد حمایت ستاد پزشکیان اعلام کرده، اما این خبر را باید بیشتر تلاشی در راستای ترمیم وجهه خدشه‌دار شده ستاد در اثر بی‌اعتنایی استاندار به گزینه‌های معرفی شده برای پست‌های کلیدی و نیز مخالفت با انتصاب برخی افراد به شمار آورد و از این جهت نگارنده، اعلام حمایت ستاد از سرپرست معرفی شده را یک خطای راهبردی غیرقابل جبران می‌داند.
 
 می‌ماند یک نکته؛ نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی تنها نماینده کردستان در کمیسیون مهم بهداشت و درمان مجلس است؛ موضع «محمدرسول شیخی‌زاده» در باب این انتصاب مسئله‌دار چیست؟ شاید لازم باشد او که این روزها به همراه امثال «حمید رسائی» و «امیرحسین ثابتی»، طرح استیضاح وزیر اقتصادی را که تنها چند ماه از روی کار آمدنش گذشته، امضا کرده، کمی هم به آنچه در انتظار دانشگاه علوم پزشکی کردستان و اتفاقاً مرتبط با کمیسیونی است که او عضو آن شده، فکر کند؛ مبادا وعده‌هایی که در این حوزه به مردم داده به همان سرنوشت وعده پوچ پیگیری پرونده‌سازی‌ها در آموزش و پرورش کردستان و تذکر به وزیر در خصوص آنچه بر معلمان بیگناه گذشته، دچار شود.
 
فرید کریمی
 
کد مطلب : 773
https://pezhvakkurdestan.ir/vdcaken0149n0.5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

نظرات شما
۱
نظر
منتشر شده : ۱
در صف انتظار : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
 
!!!!!!!
شوربختانه سرپرست ... و ... دانشگاه علوم پزشکی خاله ی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای نیز هست. گویی فقط یک خانواده محترم !! در این استان وجوددارد !! منتظر انتصابات دیگر از خانواده آریاه نژاد و شاه غیبی باشیم؟