مرکز آمار گفته در تورم فروردین 1403 مواد خوراکی و غیرخوراکی، تنها یک استان وضعیتی بدتر از کردستان دارد؛ بیاعتنایی شورای برنامهریزی استان به این مهم، زخم رسوایی ارائه اطلاعات ناقص در باب بیکاری را تازه کرد.
ارائه اطلاعات ناقص در باب نرخ بیکاری به نماینده محترم ولی فقیه در کردستان و همچنین امام جمعه محترم سنندج توسط رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در ایام نوروز سال جاری یک رسوایی بیسابقه برای تیم دولت سیزدهم در کردستان رقم زد؛ انتظار آن بود که در نخستین جلسه شورای برنامهریزی استان در سال جاری «اسماعیل زارعیکوشا»، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان را به جهت خطایی که از او سرزده ملامت کند و «اکبر محمدی» هم به دلیل آنچه مرتکب شده از مردم و بزرگان این استان طلب پوزش کند که این اتفاق متأسفانه روی نداد.
این مهم تنها موضوع مورد انتظار از خروجی نخستین جلسه شورای برنامهریزی استان نبود که بیپاسخ ماند؛ این جلسه (بخوانید زنگ تفریح) در حالی هشتم اردیبهشتماه برگزار شد که پنج روز قبل از برگزاری جلسه مرکز آمار ایران گزارش قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای کشور در فروردین 1403 را منتشر کرده بود و اطلاعات منتشره روایتگر تداوم بحران تورم مضاعف ناشی از سوءمدیریت اجرایی در استان بود.
طبق گزارش مذکور، کردستان در تورم سالانه خوراکیها و آشامیدنیها پس از اردبیل، بدترین وضعیت را در میان استانهای کشور دارد؛ ایضاً طبق اطلاعات منتشره در همان گزارش، کردستان در تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات هم پس از یزد بدترین وضعیت را در بین همه استانهای کشور دارد.
نرخ تورم سالانه اقلام خوراکی در کردستان در فروردین امسال، 42.1 درصد اعلام شده که 4.8 درصد از میانگین کشور بالاتر است؛ نرخ تورم اقلام غیرخوراکی هم 45.5 درصد اعلام شده که 6 درصد بالاتر از میانگین کشور است.
زبان گزارش مرکز آمار ریاضیات است؛ اگر کسی فکر میکند که استاندار کردستان یا رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در نخستین جلسه شورای برنامهریزی کردستان در سال جدید درباره این گزارش اظهارنظری کردهاند سخت در اشتباه است؛ استاندار و احباب در آن جلسه انشاء خواندهاند! نه خبری از برنامهریزی برای عبور از بحران هست و نه چشماندازی برای زمان پایان سوءمدیریت اجرایی در کردستان.
کمر مردم کردستان زیر بار تورم مضاعف در حال شکستن است و دولت سیزدهم تاکنون کمترین اعتنایی به این رنج مردم نداشته است؛ البته در صورت تداوم وضع موجود، دولت پاسخ معنیدار این مردم نجیب را در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری دریافت خواهد کرد! تردستان سیاسی در کردستان به جای پرداختن به اصول، درگیر فروع هستند و در این ماجرا آنقدر تبحر پیدا کردهاند که روی پیکره تراشان روم باستان را سفید کردهاند!
نقل است که پیکرهتراشی یکی از حرفههای مورد پسند مردم در رم باستان بود؛ هرکس خانه یا محل کارش را با چندین تندیس از خدایان زینت نمیبخشید او را در جریان اصلی امور و بطن کار به حساب نمیآوردند؛ در حوزه پیکرهتراشی و پیکرهفروشی مانند هر پیشه دیگری هم تندیسهای خوب وجود داشت و هم تندیسهایی با کیفیت بد. هرگاه پیکرهتراشان در تراشیدن تندیس مرتکب خطا میشدند قسمت ترک خورده یا جدا شده را با موم میانباشتند؛ پیکرهتراشان در دوباره شکل بخشیدن به مصنوع خود به وسیله موم چنان استاد شدند که مردم و افراد غیرخبره هرگز نمیتوانستند تندیس سالم و یکپارچه را از پیکره ترک خورده و آسیبدیده بازشناسند.
استاندار و تیم اقتصادیاش تا چه زمانی میتوانند ترکهای شیرازه از هم پاشیده مدیریت اجرایی کردستان بویژه در حوزه اقتصادی را به لطایفالحیل مختلف از دید عموم پنهان کنند معلوم نیست اما این بازی بعید است خیلی ادامه داشته باشد. آمار غیرقابل پنهانسازی تورم، معیاری برای وخامت وضعیت مدیریت در کردستان است و مسئول رقم خوردن این آمار هم کسی جز «اسماعیل زارعیکوشا» نیست.
از «آبراهام لینکلن» (به انگلیسی: Abraham Lincoln)، وکیل شهیر آمریکایی که مدتی به عنوان شانزدهمین رئیسجمهور ایالات متحده خدمت کرد و الغای بردهداری از افتخارات دوران زعامت اوست، جمله درخشانی با این مضمون نقل است: «همه را میتوان برای مدتی فریب داد و عدهای را میتوان برای همیشه فریفت، اما همه را نمیتوان برای همیشه فریب داد».
کردستان عزیز رابه چه کسانی سپرده اند....
- هر ... را بخشدار و معاون فرماندار کردن ، صرفاً با بهانه گام دوم انقلاب و رفیق بازی و همشهری بازی ....
- بدون استخدام فرد در ارگانهای دولتی ، یک شبه فرد را مدیرکل کردن بهتر از این نمیشود.... فریدجان