آذر 1400 که «زارعیکوشا» استاندار شد، وضعیت کردستان در تورم نقطهای خوراکیها از 26 استان بهتر بود؛ حالا کردستان در این شاخص بدترین وضعیت را در بین استانها دارد؛ این قصه را الم باید که از قلم هیچ نیاید!
آذر 1400؛ دولت سیزدهم «اسماعیل زارعیکوشا» را به عنوان نماینده عالی خود در کردستان منصوب کرد؛ استاندار جوان، استان را در شرایطی از دولت سابق تحویل گرفت که طبق گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان در آن مقطع، کردستان در تورم نقطهای مواد خوراکی استان بیست و هفتم کشور بود و این یعنی تنها چهار استان در این شاخص وضعیتی بهتر از کردستان داشتند.
آذر 1402؛ کردستان تحت مدیریت (بخوانید سوءمدیریت) «زارعیکوشا» گرفتار یک وضعیت اسفبار در حوزه اقتصادی است؛ طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان که چهارشنبه هفته گذشته، 6 دیماه، منتشر شد، کردستان در تورم نقطهای مواد خوراکی استان نخست کشور است و این یعنی کردستان در این شاخص با 26 پله سقوط! بدترین وضعیت را در مقایسه با سایر استانهای کشور دارد.
کردستان در آذر 1400 در تورم سالانه استان هشتم کشور بود و اکنون با 5 پله تنزل استان سوم کشور است و این یعنی در این شاخص هم تنها 2 استان کشور وضعیتی بدتر از کردستان دارند.
کارنامه تباه عملکرد استاندار و تیم اقتصادیاش یک طرف ماجرا و ریشخند وضعیت مردم در عمل توسط منصوب دولت سیزدهم در استان سوی دیگر حکایت است؛ تنها یک روز بعد از اعلام جایگاه غیرقابل قبول کردستان در تورم در مقایسه با سایر استانها، «اسماعیل زارعیکوشا» به یکی از 10 شهرستان کمتر توسعه یافته استان لشکرکشی میکند! طبق ادعای پایگاه اطلاعرسانی استانداری، او به همراه 42 مدیرکل عازم «هورامان» و «هزارخانی» در شهرستان سروآباد میشود؛ لباس محلی میپوشد؛ «فرجی» به تن میکند؛ با مردم بینوا عکس میگیرد و پشت سر دراویش که ذکر و سماع میکنند به راه میافتد و ندیمان برایش تصویر ثبت و ضبط میکنند اما دریغ که اینها نه در قضاوت تاریخ درباره عملکرد او به اندازه سر سوزنی تأثیر دارد و نه تورم کردستان را ولو یک درصد کاهش میدهد!
سفر استاندار کردستان به سروآباد در شرایط بحرانی اقتصادی استان علاوه بر اینکه از بیبرنامگی او برای اداره استان خبر میدهد، یک پیام تلخ دیگر هم دارد؛ «زارعیکوشا» آنقدر زیرک هست که بداند پایگاه اجتماعی دولت سیزدهم نسبت به ماههای نخست آغاز بکار او در استان چه میزان تنزل یافته است؛ در سایه عملکرد ضعیف او و منصوبانش شیب کاهش اعتبار این دولت در کردستان هر روز تندتر و تندتر میشود؛ او خیال میکند میتواند با مشتی رویکرد نمایشی صورت مسئله را پاک کند؛ او دارد مرتکب یک اشتباه دیگر میشود، مثل بسیاری از اشتباهاتی که در دوره استانداریاش مرتکب شد!
وضعیت تأسفبار کردستان در تورم را درگاه ملی آمار ترسیم و اطلاعرسانی کرده است؛ مردم این استان در برابر چشم دولتمردان سیزدهم از رئیس دولت و وزیر کشور گرفته تا استاندار و تیم اقتصادی بیکفایتش، مجبور شدهاند در آذرماه برای خرید یک «مجموعه کالای یکسان» خوراکی و آشامیدنی بیش از همه ملت ایران هزینه پرداخت کنند؛ چرا؟! چرا هیچکس پاسخگوی این مردم نیست؟ وزیر کشور و رئیس جمهور کجا هستند؟ میبینند تحت به اصطلاح مدیریت استاندارشان چه بر سر مردم کردستان آمده است؟
در همین آذرماه مردم شاهد بودند چه نمایشهایی که به بهانه نظارت بر بازار توسط منصوبان استاندار کردستان برگزار نشد؛ کجاست نتیجه شوآف تبلیغاتی نظارت بر بازار کردستان؟ کسی هست که تأثیر ضعف نظارت بر بازار را در رقم خوردن وضع فعلی انکار کند؟
راستی وکیلالدولههای کردستان در خانه ملت کجا خودشان را پنهان کردهاند؟ چرا درباره این فاجعه مدیریتی زبان در کام گرفتهاند؟ پایگاه اطلاعرسانی استانداری چند روز قبل از قول نماینده سقز و بانه نقل کرده بود «دستاوردهای دولت سیزدهم در کردستان مشهود بوده و انکارناپذیر است؛ بیشک عدهای معاند و مخالف دولت در صدد کمرنگ کردن خدمات دولت هستند ولی باید با درایت و صداقت هر آنچه انجام شده به مردم اطلاع رسانی شود»؛ «بهزاد رحیمی» نمیخواهد به نمایندگی از استاندار و تیم اقتصادی دولت در کردستان درباره دستاورد! سقوط 26 پلهای جایگاه کردستان در شاخص تورم نقطهای مواد خوراکی «با درایت و صداقت» اطلاعرسانی کند؟ افاضات نماینده سقز و بانه ناظر بر کدام «معاند و مخالف» است؟ عوض کردن جای تابلوها دیگر راه مناسبی برای پر کردن سبد آرا نیست؛ واعظانی با این جلوه در محراب و منبر باید منتظر سیلی سخت مردم در اسفند 1402 باشند!
قابل انکار نیست که استاندار کردستان و تیم اقتصادی او در باتلاق ناکارآمدی گرفتار شدهاند و دست و پا زدن آنها نه تنها به نجاتشان ختم نمیشود بلکه زمان غرق شدن کاملشان را تسریع میبخشد
هر که به گِل دربماند، تا بِنَگیرند دست
هر چه کند جهد بیش پای فروتر شود
القصه؛ کارنابلدی «اسماعیل زارعیکوشا» و ناتوانی تیم اقتصادی او در ساماندهی امور، کردستان را به سوی یک فاجعه میبرد؛ این جماعت دستانشان را به علامت تسلیم در برابر تورم بالا بردهاند؛ آستانه تحمل مردم این دیار هم حدی دارد؛ نخستین قدم برای عبور از بحران فعلی، عزل بلادرنگ «زارعیکوشا» و تغییر تیم اقتصادی دولت در استان است؛ «عالمی دیگر بباید ساخت وز نو آدمی»؛ مبادا موکول کردن تغییر استاندار «سرزمین جشنها و جشنوارهها» به بعد از انتخابات مجلس و سال آینده اسباب ندامت دولت شود!
واقعاً که این رفتار مایه تاسف و تاثر است
استاندار به جای رسیدگی کارشناسی به مسئله تورم و بیکاری در استان هر روز با یک نمایش نخ نما به دنبال گذران ایام است
متاسفم
استاندار کردستان با سو مدیریت خود کاری کرده که مردم کردستان دولت سیزدهمرا عامل تمام بدبختی و فجایع اقتصادی و امنیتی در این استان میدانند و خواسته اکثریت جوانان این استان عزل فوری استاندار می باشد قطعا جوانان از مسولین دولت سیزدهم و شخص وزیر کشور انتظار دارند که به خواسته برحقشان که عزل مدیر .... هست توجه کنند
استاندار کردستان در حال تبلیغ کردن برای نماینده فعلی مریوان شیوا قاسمی پور است چرا واحدهای نظارتی توجه ی به این تخلفات استاندار نمیکنند حتما باید این موارد به کانالهای خبری کشوری و بین الملی ارسال بشه تا کسی بیاد پیگیری کند .
زارعی کوشا عامدانه داره کاری میکنه که مردم کردستان در انتخابات پای صندوق رای نروند ایشان باوجود اینکه میدانند تمام مردم مریوان وسرواباد از عملکرد شیوا قاسمی پور نارضی هستند اما در جایگاه استانداره داره براش تبلیغ میکنه و همین امر باعث نارضایتی مردم نسبت به انتخابات شده.
مسولین محترم کشوری اگر فکری برای عزل استاندار کردستان نکنید قطعا هم مردم و هم دولت سیزدهم در کردستان با مشکلات جدی روبه رو خواهد شد.