دو برگ دیگر بر دفتر قطور ناکامیهای استاندار دولت سیزدهم در کردستان افزوده شد؛ «زارعیکوشا» مانند دروازهبان تیمی که به سختی شکست خورده حالا دیگر فقط گل شدن توپها را نگاه میکند، بدون هیچ واکنشی!
یکم) در هفتهای که گذشت بانک مرکزی و درگاه ملی آمار دو گزارش منتشر کردند؛ آمار چکهای مبادلهای و شاخص قیمت مصرفکننده آبان 1402؛ استاندار کردستان که یک بار دیگر با ناکامی ناشی از ناکارآمدی در مدیریت و نظارت بر عملکرد منصوبان ناتوانش مواجه شده دیگر توان اجرای سناریوهای نمایشی و تبلیغاتی که در مواقع مشابه پیش از این اجرا میکرد را از دست داده است.
طبق تازهترین گزارش بانک مرکزی از آمار چکهای مبادلهای، کردستان در تعداد چکهای برگشتی به مبادلهای پس از کهگیلویه و بویراحمد و لرستان، استان سوم کشور شده است؛ این یعنی، حال کسب و کار در کردستان ناخوش است؛ این یعنی استاندار کردستان و تیم اقتصادی او باز هم نتوانستند برای دور کردن کردستان از صدر جدول چکهای برگشتی کاری بکنند.
تیم اقتصادی دولت در کردستان به مریض محتضری میماند که او را رو به قبله دراز کردهاند تا قبض روح شود؛ هیچ دم گرمی بر آهن سرد این تیم اثری ندارد، «دریغ کلمه حکمت با ایشان گفتن»! حالا دیگر خبری هم از کارهای نمایشی سومین سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کردستان برای رسیدگی به وضعیت چکهای برگشتی نیست؛ سفره مردم هر روز در کردستان کوچکتر میشود و هیچ مقام اجرایی پاسخگوی این وضعیت اسفبار نیست!
اگر کسی این روزها به نتیجه حضور «اسماعیل زارعیکوشا» و شرکاء در دستگاه اجرایی کردستان دقت کند، نیازی به نبوغ ندارد که سرنوشت امثال این جماعت بیکفایت را در آینه عبرت تاریخ به عیان ببیند!
دوم) مرکز آمار ایران هم در میانه هفتهای که گذشت گزارش شاخص قیمت مصرفکننده آبان 1402 را منتشر کرد؛ کردستان در تورم نقطه به نقطه استان دوم کشور و در نرخ تورم سالانه استان سوم کشور معرفی شد.
«اسماعیل زارعیکوشا» با وعدههای دلنواز به کردستان آمده بود تا وضعیت تورم مضاعف کردستان را سامان ببخشد؛ امیران او در حرب اقتصادی یکی پس از دیگری به زمین میافتند و او با سلاح کند مصلحتاندیشی روزها و شبها را بی هیچ دستاورد اقتصادی قابل عرضی پشت سر میگذارد؛ البته انتظار عمل از فردی که دو سال پس از تکیه زدن بر صندلی استانداری کردستان هنوز از انتخاب و انتصاب مدیرکل امور اقتصادی استانداری عاجز مانده، انتظاری عبث است؛ کاراکتر سیاسی محافظهکار و عافیتطلب «زارعیکوشا» خیلی وقتها این باور را در ذهن به وجود میآورد: «اینکاره نیست»!
اهل کام و ناز را در کوی رندی راه نیست
رهروی باید جهان سوزی نه خامی بیغمی
«علی نوری» کجاست؟ این آمار و ارقام به دست او هم میرسد؟ با مدیرکل بازمانده از دولت سابق مشغول چه هستند؟ سرپرست معاونت اقتصادی استانداری نمیخواهد درباره آنچه به بار آمده با مردم سخن بگوید؟ سکوت این روزهای او درباره اسناد منتشره توسط مرکز آمار و بانک مرکزی برخاسته از خجالتزدگی یا از سر بیاعتنایی به امور مردم است؟ راستی؛ استانداری که فردی با این میزان توان را به معاونت اقتصادی خود پذیرفته، بدهی خود به خدا و مردم را فراموش نکند!
استاندار کردستان در باب مسائل اقتصادی انگار دستپاچه شده که هر بار از این حوزه سخن به میان میآید توضیح میدهد و توجیه میکند؛ او اخیراً عنوان کرده «شاخصهای اقتصادی، از جمله تورم و بیکاری به سختی و کندی جابجا میشود»؛ این گفتهها اگر مسئولیتگریزی نیست چطور هیچ بهبودی در وضعیت نابسامان اقتصادی کردستان حادث نمیشود؛ این چنین وعدههایی به چه درد مردم میخورد؟ چرا نرخ تورم نقطه به نقطه کالاهای غیرخوراکی در کردستان 6.9 و خوراکیها 6.4 درصد بالاتر از میانگین کشوری است؟ چرا نرخ تورم سالانه کردستان 6.5 درصد از میانگین کشور بیشتر است؟ این مردم تا کی باید منتظر بهبود اوضاع باشند؟ قاصد روزان ابری! داروَگ، کِی میرسد باران؟
تکمله؛ هزینهای که سوءمدیریت «اسماعیل زارعیکوشا» و ناکارآمدی تیم اقتصادی او در این دو سال بر کردستان تحمیل کرده هنوز بهطور کامل و درست ارزیابی نشده و بر ناظران امور استان روشن نیست؛ اما آنچه روشن است اینکه دو سال از انتصاب استاندار دولت سیزدهم در کردستان گذشته و ناخدای کشتی بلازده استان طی این مدت نتوانست به وعدههای خود و دولت جامه عمل بپوشاند؛ به نظر میرسد که دوام اقامت «زارعیکوشا» در خیابان استانداری شهر سنندج پس از این چیزی نیست جز خسران برای دولت، هزینه برای ملت و تباهی آینده برای خود او... نشانههای فرورفتن جناب استاندار در باتلاق ناکارآمدی خود و اطرافیانش هر روز بیشتر هویدا میشود؛ بزرگان این مملکت میخواهند کاری برای مردم بکنند یا نه، موضوع دیگری است!