اظهارات امروز استاندار کردستان در پاسخ به این قلم، منطبق بر واقعیت نبود؛ در شرایطی که تیم ناکارآمد اقتصادی او باور آورده، زارعیکوشا به تعبیر فردوسی بیش از همیشه به «سخن گفتن خوب و آوای نرم» نیاز دارد.
در مثل آمده «هر که سخن ناصحان نشنود بدو آن رسد که به باخه رسید»؛ این مثل در برگردان فارسی کتاب کلیله و دمنه به قلم توانای نصرالله منشی، علیهالرحمه، پیشدرآمد حکایتی به این مضمون است که: در آبگیری دو مرغابی و یک لاکپشت ساکن بودند که به حکم مجاورت، دوستی مستحکمی با هم داشتند؛ اما از بد روزگار، آب برکه رو به خشکی نهاد و همین امر سبب شد دو مرغابی تصمیم به هجرت بگیرند، آنها برای وداع با لاکپشت نزد او رفتند تا با دوست دیرین وداع کنند، لاکپشت به گریه افتاد و گفت: ای دوستان، خشک شدن آب این برکه برای من پرضررتر است و من هم دیگر نمیتوانم در اینجا زندگی کنم، کاش میشد فکری کنید و مرا هم با خود ببرید.
گفتند: «رنج هجران تو ما را بیش است، و هر کجا رویم اگر چه در خصب و نعمت باشیم بیدیدار تو از آن تمتع و لذت نیابیم، اما تو اشارت مشفقان و قول ناصحان را سبک داری، و بر آنچه به مصلحت حال و مآل تو پیوندد ثبات نکنی و اگر خواهی که ترا ببریم شرط آنست که چون ترا برداشتیم و در هوا رفت چندانکه مردمان را چشم بر ما افتد، هرچیز گویند راه جدل بربندی و البته لب نگشایی، گفت: فرمان بردارم».
مرغابیها چوبی آوردند و لاکپشت میانه چوب را محکم به دهان گرفت و هر کدام از مرغابیها هم یک طرف چوب را برداشتند و پرواز کردند، در راه چون مردم آنها را دیدند، تعجب کردند و از هر طرف صدای آنها بلند شد که: «بطان باخه میبرند»؛ لاکپشت مدتی ساکت ماند، ولی طاقت نیاورد و گفت: «تا کور شوید» و در آن حال که دهان خود را باز کرد از آسمان به زمین افتاد و هلاک شد؛ مرغابیها فریاد برآوردند که: «بر دوستان نصیحت باشد».
نیکخواهان دهند پند و لیک
نیکبختان بوند پندپذیر
الغرض؛ از زمان روی کار آمدن «اسماعیل زارعیکوشا»، صاحب این قلم به واسطه اندک تجربه کسب شده از تحلیل گزارشهای آماری در طول بیش از دو دهه فعالیت رسانهای، بارها او را نهیب داد مسیری که در حوزه اقتصادی در پیش گرفته سرانجامی جز خسران برای خودش و تخفیف اعتبار برای دولت سیزدهم رقم نخواهد زد.
ادب و آداب نقد حکم میکند روزنامهنگار منتقد برخلاف بزککنندگان رفتار و عمل دولتمردان، واقعیتها را بیپیرایه و صدالبته مستند به مسئولان یادآوری کند تا کاربدستان خدای ناکرده دچار توهم نشوند؛ انتظار حداقلی از نماینده عالی دولت سیزدهم در کردستان آن بود دل بستن به مجیزگویان و متملقانی را که سالهاست در تار و پود حوزه اجرایی این استان رخنه کردهاند کنار بگذارد اما دریغ!
دیدید جناب زارعیکوشا؟ واقعیتها درباره نتایج تصمیمات مدیریتی شما و منصوبان ناتوانتان در حوزه اقتصادی کمکم نمایان شده و آنقدر این نتایج ناگوار است که باورش برایتان سخت است؛ دیدید بیتوجهی به خیرخواهی قلم منتقد برای کنار زدن مدیران نالایق و دل بستن به تعریف و تمجید کاسبان حوزه رسانه نه در کردستان اشتغال ایجاد کرد، نه تورم را کاهش داد، نه آمار چکهای برگشتی را کاهش داد، نه رتبه کردستان در پرداخت تسهیلات بانکی را بهبود بخشید؛ بلکه تنها ثمره رویکرد شما افزایش حس خودشیفتگی در منصوبان ناکارآمدتان در حوزه اقتصادی بود.
به جنابتان حق میدهم گمان کنید ماه به ماه منتظرم که جدولهای مرکز آمار منتشر شود و از آن چیزی پیدا کنم و یادداشتی بنویسم؛ اولاً مایه تأسف است، در ثانی؛ در ارائه آمار به مدیرانتان در یک جلسه رسمی بیشتر دقت فرمایید؛ رسانه منتقد برای مثال تنها از 20 مرداد تا 17 شهریور، یعنی در کمتر از یک ماه گذشته چهار مطلب تحلیلی مستند به گزارش مراجع ذیصلاح از بیعملی تیم اقتصادی ناکارآمدتان منتشر کرده است؛ ماه به ماه اعلام کردن گزارشها دور از انصاف است؛ ببخشید فرصت کافی برای تحلیل همه گزارشها وجود نداشت، «کشته از بس که فزون است کفن نتوان کرد»؛ شما که بیخبر نیستید، دردسر کم نداریم!
دیگر اینکه، گویا تسهیلات بانکی را هم دستاویز حمله به منتقد کردهاید؛ آمار بانک مرکزی را تحلیل کردهایم اما چیزی را به چیزی نچسباندهایم؛ والله این وصلهها ثبوتاً و اثباتاً به ما نمیچسبد؛ شما استاندار هستید، مناسب نیست سخن از سر عصبانیت بر زبان بیاورید؛ فیالجمله یادآوری کنم در جملهای منسوب به «برتراند راسل» میخوانیم: «اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی میکند، نشانه آن است که ناخودآگاه میدانید دلیل مناسبی برای دفاع از افکارتان ندارید».
جناب استاندار! مستحضرید وجه اطلاعرسانی دولت سیزدهم در استان به تدبیر مستشار مؤتمن شما لابد با این استدلال که بود و نبود روابط عمومی یکی است و تیم شما چیزی برای اطلاعرسانی ندارد منهدم شد؛ مجبور شدم فرمایشاتتان را در دیگر منابع مطالعه کنم؛ ظاهراً فرمودهاید «شاخصها باید تغییر کند»؛ 22 ماه از عمر استانداری شما و بیش از دو سال از عمر دولت سیزدهم سپری شده است؛ از این دستورات صادر نفرمایید مبادا کسی گمان کند اساساً با مفهومی به نام «تقویم» بیگانه هستید!
این قلم هیچگاه نگفته که شاخصهای اقتصادی فعلی استان تنها محصول عمل این دولت است؛ هیچگاه نگفتهایم که در حوزه شاخصهای اقتصادی استان، باید در عرض 1.5سال انقلاب در کردستان روی دهد؛ اگر مستندی در این باره دارید به مدیرکل حوزه استاندار دستور دهید طی جوابیهای برایمان ارسال کند.
جناب استاندار! آنچه امروز گرفتار آن هستید نتیجه چیزی جز نشنیدن سخن ناصحان توسط شما به عنوان شخص نخست اجرایی استان نیست؛ با وجود آنچه امروز بر زبان جنابتان جاری شده، هنوز معتقدم آنچه نباید، شوربختانه اتفاق افتاده است.