در پی انتشار مطلبی با عنوان «جلسه طرح گردشگری صلواتآباد سنندج؛ توقع استاندار از مدیران برآورده نشد، عذر خبرنگاران را خواستند!»، استانداری کردستان جوابیهای صادر کرد که وفق قانون مطبوعات عیناً درج میگردد.
با توجه به درج مطلبی حول جلسه اخیر استانداری در آن پایگاه خبری، نکاتی جهت تنویر افکار عمومی خدمت شما ارسال میگردد و مقتضی است طبق ماده 23 قانون مطبوعات، نسبت به انتشار آن بعنوان جوابیه اقدام بفرمایید.
۱_ امعان نظر استاندار خدمتگزار کردستان به نقد، نظر و پیشنهادات مطروحه اهالی رسانه، بعنوان چشمان تیز بین جامعه، یک باور نهادینه شده است و همواره تلاش میکند. هر چند محدود اما قدردانی از زحمات اهالی راستین رسانه را سرلوحه کار خود قرار دهد. البته فعالیتی که سمت و سوی تخریب را نداشته باشد.
۲_ رویکرد رسانهای بر محور متن و قلم یک رسالت مقدس الهی است. بدون تردید فضای متعامل مابین مسئولان و رسانهها میتواند همبسته، بسیاری از چالشهای بیمورد را مدیریت کند. تا خدایی ناکرده در دام مصالح دست چندم، موضوعات کلان را نیز به ورطه ناشدن نکشانیم.
۳_ از بدیهیات حرفه خبرنگاری، انعکاس صادق اخبار، عدم تقطیع موضوع و گزینش سوژهها بر همین مبناست. دقیقأ بدور از حب و بغض و خوش آیند و بد آیند شخصی!
در انعکاس جلسهی مدنظر نکاتی از جانب نگارندهی آن متن رعایت نشده است. موضوعی که بر خلاف سایر مطالب قبلی آن پایگاه خبری دچار یکسویه نگری و بنوعی خشم غیرسازنده شده است.
_ اینکه کسی بصورت رسمی به جلسهای رسمی دعوت شده باشد یا خیر!
_اینکه کسی که به شرح تمام جزئیات یک جلسه میپردازد تا پایان جلسه در آن جلسه حضور داشته است یا نه!
_اینکه کسی بداند که جلسات رسمی میتوانند دو بخش علنی(با حضور نمایندگان افکار عمومی) و غیرعلنی(صرفا با حضور مسئولان و متولیان امر)برگزار شوند.
۴_ محدودیتها در روال رسمی جلسات اداری قطعا از جانب جامعه خبرنگاران بعنوان قشر روشن جامعه باید قابل ادراک باشد. امروزه هر شهروند علاقهمند به پیگیری اخبار و رویدادهای کشور میداند. بسیاری از جلسات در سطوح مختلف با دو رویکرد علنی و غیر علنی، بنابر تصمیم رئیس جلسه و یا درخواست اعضا و تأیید رئیس جلسه یک امر معمول است. از جلسات نمایندگان محترم در مجلس شورای اسلامی گرفته تا سایر جلسات اداری! بنابراین تبدیل جلسه علنی به غیر علنی نباید بعنوان بی احترامی قلمداد شود.
۵_ هر کسی که تجربه کار رسانهای ولو به اندازه حضور در چند جلسه ملاقات عمومی مردم و مسئولان را داشته باشد. میداند که این جلسات –خصوصا در موضوعات مهم و اثربخش مرتبط با تصمیمات حساس و کلان_ باید برای جلسات اداری یک حریم خاص متصور بود. جلساتی که گاهی در آن سویههای غیر رسمی از عتاب و خطاب و توبیخ دلسوزانه وجود دارد و اگر چنین نباشد نه تنها سنگ روی سنگ بند نمیشود بلکه باید عطای توسعه را به لقای توصیه بخشید و به جای جلسات تصمیمگیری برای مدیران اجرایی دست به اجرای شوهای نمایشی و دوربینی بزنیم
۶_ حضرتعالی بر مبنای رسالت اجتماعی خود به عنوان خبرنگاری حرفه ای و مجرب حتما تصدیق می کنید که خبرنگاران برای اطلاع رسانی دقیق و موثر و آگاهی دهنده باید از منابع معتبر و قابل اعتماد استفاده کرده و خبرها را بدون تحریف و انحراف ارائه دهند. به طور کلی رسالت اجتماعی خبرنگاران شامل ارائه خبرهای دقیق، انتقاد سنجی از رویدادها، گزارشدهی از مسائل اجتماعی و فرهنگی، ترویج ارزشهای انسانی و افزایش سطح آگاهی و دانش عمومی است. نه اینکه جامعه و مردم را به خادمان خود بدبین کنیم و بر حجمی از بی اعتمادی دامن بزنیم.
۷_ یادداشتی که در ابتدای آن وجود برخی اختلافنظرها در خصوص یک پروژه سرمایهگذاری را _علیرغم علم به معمول بودن و اتفاقا ضروری بودن این اختلافنظرها_نمونهای از وضع مدیریتی اسفبار حاکم بر استان کردستان قلمداد شده است. مدعایی خالی از علم و اطلاع از ساختار مدیریتی!
نگارنده آن یادداشت به همین منوال تبدیل جلسه علنی به غیرعلنی را نیز مورد مذمت قرار میدهد موضوعی که کاملا روتین و روال معمول این جلسات میتواند باشد.
۸_ مسئولیت اجتماعی یک خبرنگار به عنوان نماینده افکار عمومی و چشم تیزبین جامعه ایجاب میکند که عامل به علم خبرنگاری و استخراج کنجکاوانهی موضوعات باشد تا خدایی ناکرده افکار عمومی را نادانسته درگیر آمار و دادههای بی اساس و غلط نکنیم. یک خبرنگار کار بلد در صورت مشاهده هرگونه خطا و چالش و فرصتسوزی از جانب متولیان امر(مسئولان)، با کنکاش و تفحص و بررسی، اقدام به تهیه گزارشهای مستند و مستدل کند و برای این موضوع باید مسئولان مربوطه و منابع مورد نیاز را به مصاحبه بکشاند و در منتها پس از راستی آزمایی و صحت سنجی حجم تفحص شده را تحت عنوان گزارش به افکار عمومی ارایه نماید تا خدایی ناکرده به خطا و قضاوت ناصواب دچار نشویم.
در «خبرنگاری توسعه» چنین خبرنگاری را چشم بیدار جامعه و مشاور امین مسئولان میخوانند و در برنامههای توسعه نقشی را برای آنها قائل میشوند که به هیچ وجه قابل کتمان نیست. امید است که خبرنگاران دلسوز و مردمی و باسواد و مجرب استان کردستان با تشریک مساعی، نقش خود را در توسعه استان بیش از پیش افزایش داده و در این مهم دست یاری استانداری را بفشارند.
۹_ یکی از تعهدات غیرقابل گسست استانداری کردستان تلاش بیوقفه و خادمانه در جهت توسعه استان است و این مهم همراهی تمام هم استانیها را میطلبد. در این راه از هر نقد دلسوزانهای استقبال کرده و خود را ملزم به پاسخگویی و شفافسازی میدانیم. و انتظار میرود رسانههای متعهد و مورد وثوق مردم با سعهی صدر در این راستا گام بردارند. باشد که بتوانیم قطار توسعهی استان را به تحرک جدیتری واداریم