با پیشنهاد حجت عبدالملکی، فردین وکیلی مدیرعامل منطقه آزاد بانه مریوان شد؛ اسماعیل زارعیکوشا را دعوت میکنیم به انتشار کارنامه 20 ماهه همشهریشان در فنی و حرفهای کردستان؛ البته اگر کارنامهای هست!
«یکی از کارهای دیگری که ما انجام دادیم ارزیابی تعداد زیادی از عزیزانی بود که میتوانستیم در تیم مدیریتی منطقه آزاد بانه مریوان انجام دهیم؛ نفرات زیادی بررسی شدند، کار همچنان ادامه دارد؛ امروز دو نفر از عزیزانمان را معرفی میکنیم و انشاءالله سه نفر بعدی عضو هیئت مدیره هم به زودی و با گزینههای مختلفی که همچنان در حال ارزیابی هست نهایی خواهد شد؛ این عزیزان از امروز کار خودشان را شروع خواهند کرد و ما منتظر نفرات بعدی نخواهیم ماند؛ به مرور این تیم هم تکمیل خواهد شد... ما تاکنون یکصد نفر را برای عضویت هیئت مدیره مناطق آزاد مختلف در جاهای مختلف کشور بررسی کردهایم که آقای دکتر فردین وکیلی در میان این یکصد نفر، نفر دوم بوده است، عزیزان دیگری هم که ملحق خواهند شد حتماً افرادی در همین تراز خواهند بود و کاری کارستان انجام خواهند داد».
آنچه آمد بخشهایی از سخنان «حجتالله عبدالملکی»، دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی در شورای اداری کردستان بود؛ غالب آنچه نقل شد برای صاحب این قلم، با عرض پوزش، قابل هضم و پذیرش نیست اما این دو جمله آخر را با یک توضیح مختصر کاملاً میپذیرم «عزیزان دیگری هم که ملحق خواهند شد حتماً افرادی در همین تراز خواهند بود و کاری کارستان انجام خواهند داد»؛ توضیح اینکه در کارستان بودن کاری که با انتصاب این مدیرعامل انجام خواهد شد با جناب «عبدالملکی» همداستان هستم ولی دقیقاً در عکس جهتی که احتمالاً مقصود نظر اوست!
گرچه به این باور رسیدهام که سخن گفتن با فرادستان منصوب دولت در کردستان، بیهودهترین کار در حوزه عمل یک قلمبدست است و تنها نتیجه آن در کردستان، تداوم پروندهسازی و اتهامزنی و تحمیل هزینه از سوی صاحبان زر و زور است اما هنوز به روشنگری باور دارم و از این باب در خصوص انتصاب انجام شده با طرح چند نکته و پرسش مخاطبان را به قضاوت در باب عملکرد دولت سیزدهم در استان دعوت میکنم.
بر اساس تتبع نگارنده، مدیرعامل تازه منصوب شده منطقه آزاد بانه مریوان، متولد سال 61 در شهرستان قروه با سابقه حدود 13 سال کار دولتی است؛ پیش از آنکه شاهین اقبال در این دولت بر شانههای این جوان بنشیند، گویا وی در استخدام دانشگاه علوم پزشکی بوده و در زمان مدیریت «سیدعلی موسویجم» در اداره کل بیمه سلامت کردستان به آن اداره کل منتقل و رئیس امور اداری میشود؛ با رفتن موسویجم از بیمه سلامت کردستان وکیلی از سمت خود کنار گذاشته شده و به عنوان کارشناس بیمهگری به کار ادامه میدهد؛ پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و در اسفند 1400 «وکیلی» سرپرست سازمان فنی و حرفەای کردستان میشود و پس از حدود 20 ماه، با حکم عبدالملکی مدیرعامل منطقه آزاد بانه مریوان میشود؛ ناگفته نماند دی ماه 1401 «سیدعلی موسویجم» هم با حکم عبدالملکی سرپرست معاونت توسعه مدیریت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد شده بود.
حجت عبدالملکی روز گذشته در شورای اداری کردستان گفته «بعضی مناطق سنگ بنایشان از ابتدا واقعاً خوب زده نشد»؛ با علم به اینکه «محمد باباخانی»، عضو دیگر منصوب شده در هیئت مدیره منطقه آزاد بانه و مریوان هم از دیار قروه بوده و هماکنون کارشناس آمار سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان است و برای آنکه بپذیریم که سنگ بنای منطقه آزاد بانه و مریوان از ابتدا خوب زده شده از استاندار کردستان که از نزدیکان عبدالملکی هم هست درخواست داریم کارنامه عملکرد وکیلی در فنی و حرفهای کردستان را که سازمانی با وظایف مشخص و کار تاحدی کانالیزه هم هست منتشر کند، انتظار نابجایی که نیست، هست؟
عبدالملکی عنوان کرده «دکتر فردین وکیلی به رغم جوان بودن امتیازات بسیار عالی دارد؛ نخبه است و در سمتهای مختلف مدیریتی بوده»؛ اینکه وکیلی امتیازات بسیار عالی دارد که مشخص است و نیاز به گفتن هم نیست؛ مگر میشود جوانی با این شرایط بدون امتیازات بسیار عالی در چنین سمتی گمارده شود؟ اما سؤال مشخص ما این است که همشهری جناب عبدالملکی دقیقاً در چه تاریخی موفق به اخذ مدرک دکترای خود شدهاند؟ در چه زمینهای نخبه هستند؟ و سمتهای مختلف مدیریتی آن جوان خوشاقبال چه بوده تا مردم کردستان از آن بیخبر نمانند.
هنوز نمیدانیم «اسماعیل زارعیکوشا» در این انتصاب قابل تأمل نقشی داشته است یا خیر؛ از آنجا که استاندار محترم کردستان را با عرض پوزش فراوان، استانداری مسلوبالاختیار میدانم، امیدوارم در این انتصاب، پیشنهاد دهنده هم نبوده باشد؛ او با توجه به آگاهی کامل از عملکرد 20 ماهه وکیلی در فنی و حرفهای کردستان از میزان توانمندی این فرد کاملاً آگاه است؛ ایضاً جناب استاندار میداند منطقه آزاد بانه مریوان در شرایط فعلی، گرانیگاه توسعه کردستان است و عدم توفیق دولت در راهاندازی موفق این منطقه به تنهایی کافی است تا کل کارنامه عملکرد او در دوره استانداری را زیر سؤال ببرد؛ ما با دقت و وسواس، از این پس کمترین تحرکات حول منطقه آزاد بانه و مریوان و عملکرد وکیلی را زیر ذرهبین خواهیم گرفت و در این باب به مخاطبانمان اطلاعرسانی خواهیم کرد.
میماند یک نکته؛ عالیجاهان «عبدالملکی» و «زارعیکوشا»! علیاکبر دهخدا (علیهالرحمه) در صفحه 868 جلد دوم مجموعه چهار جلدی «امثال و حکم» آورده است «رشد زیادی مایه جوانمرگی است»؛ سپردن مدیریت فنی و حرفهای کردستان و منطقه آزاد بانه مریوان به «وکیلی» را «رشد زیادی» میبینم؛ مبادا این پست مدیرعاملی مایه جوانمرگی همشهری جوان شما و جناب «موسویجم» شود!
از جنابعالی خواهشمند است در مورد مدرک کارشناسی استاندار نخبه کردستان (نام دانشگاه، رشته تحصیلی، تعداد ترم تحصیلی، ترم مشروطی و معدل) اطلاع رسانی و شفاف سازی بفرمائید. وقتی شفاف سازی کردید متوجه می شوید که چرا این همه ... دور هم جمع شده اند و حکمرانی می کنند. چون همگی همانند رئیس خود هستند. با تشکر
با سلام
دوست عزیز مشکل شما این هست که از نفرات بومی استفتاده شده برای سمت های مدیریتی و بارها اسم بردین که ساکن قروه هستن اگر مدیر بومی استان نباشه یک نفر غیر بومی میارن که مشکل استان براش مهم نیست خواهشمند است به جای حمایت از فرزندان کردستان آنها رو تخریب نکنید
شما به جای خراب کردن ذهنیت مردم بهتر به جوانان استان اعتماد کنید که انشالله بتونن مسیر پیشرفت رو طی کنن هیچ موفقیتی تنها حاصل نمیشه باید دیگران با این مدیر جوان همکاری کنن تابتونن برای استانمون کاری انجام بدن