کردستان گرفتار تصمیمات خلق‌الساعه معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری/ بار دیگر ما غلط کردیم راه؟!
کردستان در حوزه مدیریت اجرایی مشکلات متعددی دارد که شماری از آنها محصول تصمیمات غیرکارشناسی کاربدستان است؛ شیوه تصمیم‌گیری درباره تعطیلات این روزها، مثالی روشن در این باره است.
پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری کردستان دوشنبه هفته جاری در خبری اعلام کرد به منظور صرفه‌جویی در مصرف انرژی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۰ و ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۱ تمامی ادارات، نهادها، بانک‌ها، بیمه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نیز مدارس و مراکز آموزشی استان بجز مراکز امدادی، درمانی، بهداشتی، اورژانس ۱۱۵، بخش‌های دارای نوبت کاری و عملیاتی، بیمارستان‌ها و آتش‌نشانی‌ها با 2 ساعت تأخیر آغاز بکار خواهند کرد؛ اندکی بعد از اعلام خبر هم، اطلاعیه تصحیح و ساعت آغاز بکار ادارات 9 و 30 دقیقه اعلام شد.
 
طبق آنچه اعلام شد، گویا با توجه به اخطار وضعیت نارنجی هواشناسی و برودت هوا بنا به پیشنهاد شرکت گاز استان و با هدف صرفه‌جویی در مصرف، این تصمیم اتخاذ شده بود؛ درست است که دستور تعطیلی، توسط استاندار کردستان صادر شده اما این دست تصمیمات در معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری نهایی شده و توسط همین معاونت هم به ادارات، نهادها و دستگاه‌های مختلف ابلاغ می‌شود.
 
تصمیم مورد اشاره اما، تنها در روز نخست اجرایی شد و کمتر از 24 ساعت بعد با اتخاذ تصمیمی تازه اطلاعیه‌ای جدید صادر گردید! طبیعتاً نخستین برداشت از این رویکرد سردرگمی برای مواجه با یک رویداد است؛ در کجای دنیا تصمیمی را که برای 48 ساعت اتخاذ شده بعد از 24 ساعت بدون ارائه هیچ توضیحی به افکار عمومی تغییر می‌دهند؟!
 
اجازه بدهید تصمیم دوم را هم یک بار با هم مرور کنیم؛ روابط عمومی استانداری کردستان غروب سه‌شنبه اعلام کرد: «به منظور صرفه‌جویی در مصرف انرژی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۱ و ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۱، ادارات و دستگاه‌های اجرایی و نیز مدارس و مراکز آموزشی استان کردستان بجز دادگستری، مراکز امدادی، درمانی، بهداشتی، اورژانس ۱۱۵، بخش‌های دارای نوبت کاری و عملیاتی، بیمارستان‌ها و آتش نشانی‌ها تعطیل خواهند بود؛ بانک‌ها با دو ساعت تأخیر، از ساعت ۹:۳۰ صبح دایر هستند و خدمات بانکی را به مردم ارائه خواهند نمود؛ مطابق تصمیم آموزش و پرورش، خدمات آموزشی همه مدارس به استثنای دانش‎آموزانی که امتحان نهایی دارند به صورت غیر حضوری خواهد بود؛ مطابق تصمیم مراکز دانشگاهی، امتحانات دانشجویان برگزار خواهد شد».
 
اینکه آموزش و پرورش و دادگستری کردستان بعد از اطلاعیه مورد اشاره، بافاصله  اطلاعیه تکمیلی و اصلاحی صادر کردند یک موضوع بود اما تفاوت عمده اطلاعیه دوم با اطلاعیه نخست تعطیل شدن همه ادارات و دستگاه‌ها و مستثنی کردن بانک‌ها از این قاعده است و عنوان شده بانک‌ها از ساعت 9 و 30 دقیقه خدمات بانکی به مردم ارائه می‌کنند.
 
حالا چند نکته؛ اگر هدف از اتخاذ تصمیم، صرفه‌جویی در مصرف گاز است که ظاهراً هست، بهتر است یک بار دیگر به معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری یادآوری کنیم که بانک‌ها در کردستان یک جزیره مستقل هستند و خود از طریق کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان برای خود ساعت کار تعیین می‌کنند، همچنان که بلافاصله بعد از ابلاغ دستور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری، کمیسیون مذکور ساعت کار کارکنان را  9 صبح اعلام کرده و اگر بپذیریم که سیستم گرمایشی این بانک‌ها طبق دستور معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری از یک ساعت قبل روشن شده جناب «عبدالله رشیدی پور» هم قاعدتاً باید متوجه باشد کمیسیون هماهنگی بانک‌ها آنچنان که باید وقعی به تصمیمات ابلاغی نمی‌نهد! نمونه این واقعه در موضوع صرفه‌جویی در مصرف برق به اطلاع جناب معاون رسید! وانگهی معاون استاندار می‌تواند به این سؤال پاسخ دهد بانک‌های کردستان چه تفاوتی با بانک‌ها در استان‌های اصفهان، قم، البرز، چهارمحال و بختیاری، سمنان، گلستان، گیلان و هرمزگان دارند که این بنگاه‌ها می‌توانند در آن استان‌ها تعطیل شوند ولی در کردستان از شمول تعطیلی خارج می‌شوند؟
 
اما چند سؤال دیگر؛ معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری که در نامه خود بانک‌ها را از تعطیلی مستثنی کرده خبر دارد در استان کردستان چند شعبه بانک فعال است و این شعب که از تعطیلی مستثنی شده‌اند چه میزان مصرف انرژی دارند و با توجه به ازدحام مراجع که با تعطیلی سایر ادارات در شعب بانکی ایجاد می‌شود تنها با باز و بسته شدن درِ شعب چه میزان اتلاف انرژی اتفاق می‌افتد؟ «رشیدی‌پور» از فعالیت 272 شعبه بانکی در کردستان خبر دارد و به میزان اتلاف انرژی احتمالی در این شعب فکر کرده است؟
 
اینها به کنار؛ معاون استاندار هیچ‌گاه به این مسئله فکر کرده که کار بسیاری از مراجعان به شبکه بانکی ممکن است برای نمونه مرتبط با مسائلی چون دریافت تسهیلات باشد و در مواردی شاید انجام امور متضمن تعامل با سایر ادارات و دستگاه‌ها چون استانداری، دارایی، ثبت احوال، پست و سایر ارگان‌ها و ادارات بوده و عدم انجام کار به واسطه فقدان امکان تعامل با سایر ارگان‌ها می‌تواند تولید نارضایتی کند؟
 
از همه اینها مهم‌تر، موضوعی به نام «برنامه‌ریزی» اصولاً در چارت فکری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان وجود دارد؟! جناب «عبدالله رشیدی‌پور» می‌داند آنچه او در چند خط به ادارات و دستگاه‌های مختلف ابلاغ می‌کند می‌تواند ایجاد کننده هزینه‌های مختلف باشد یا جناب‌شان چنین فکر می‌کند که چون بر صندلی یک معاونت استانداری تکیه زده می‌تواند هر تصمیمی را اتخاذ و ابلاغ کند؟
 
الغرض؛ موضوع لزوم صرفه‌جویی در مصرف انرژی بویژه گاز قطعاً محدود به سه روز پایانی این هفته نیست؛  تصمیمات خلق‌الساعه و غیرکارشناسی معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری تحمیل‌کننده هزینه‌های فراوان بر دوش مردم است و لازم است در آینده برای اتخاذ تصمیماتی چون تعطیلی و یا تأخیر در ساعات فعالیت ادارات همه جوانب امر مد نظر قرار گیرد.
 
فرید کریمی

 
کد مطلب : 301
https://pezhvakkurdestan.ir/vdchtznxd23nv.ft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

نظرات شما
۱
نظر
منتشر شده : ۱
در صف انتظار : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
 
باسلام احترام،درحال حاضربانک هادارای سایتهای مجهز،دستگاه posپوزدرتمامی مغازه ها...نانوایی ها،اپلیکیشن ها،خودپردازوخوددریافت،که تقریباتمامی کارهای بانکی به وسیله این برنامه به صورت غیرحضوری بازدن چنددکمه گوشی همراه انجام می شود
که باتعطیلی چندروزه وپنج شنبه هابه جرات می توان گفت هیچ خللی درامورمشتریان ایجادنخواهدشد