خرده فرمایشات فکاهی معاون اقتصادی استاندار کردستان، ابزار قلقلک مدیران بانک‌ها!
در شرایطی که راهکار جذب سپرده‌ بانکی در کردستان در حد اقدامات جلف و مبتذلی چون برش کیک تولد توسط بانکی‌ها برای فلان مدیر شرکت صنعتی تنزل یافته معاون اقتصادی استاندار هنوز تهدیدهای توخالی را ابزار متقاعد کردن بانک‌ها به افزایش پرداخت تسهیلات می‌داند!
«عملکرد بسیار ضعیف برخی از بانک‌های خصوصی در پرداخت تسهیلات تکلیفی قابل قبول نیست، این بانک‌ها منابع استان را جذب ولی خود را مقید به پرداخت تسهیلات تکلیفی و ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی استان نمی‌دانند، اگر این بانک‌ها در شیوه عمل خود تجدید نظر نکنند حتماً اسامی آنان به اطلاع مردم عزیز استان خواهد رسید».
 
این فکاهیات تاریخ مصرف گذشته را معاون اقتصادی استاندار دولت چهاردهم در کردستان، دیروز در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری کردستان سروده است! عباراتی شبیه تهدیدهای او علیه شرکت‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگ در دوره دولت سیزدهم، زمانی که ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان را عهده‌دار بود؛ نمی‌دانم این ادبیات مندرس برای او و حامیانش نانی دارد یا نه ولی آبی از آنها برای مردم گرفتار در تنگناهای اقتصادی قطعاً گرم نخواهد شد.
 
بیش از صد روز از انتصاب استاندار دولت چهاردهم در کردستان گذشته و هنوز کسی که به زعم راقم این سطور استاندار در سایه کردستان است به انتصاب هیچ‌کس برای پست مدیرکل اقتصادی استانداری رضایت نداده! این اگر فاجعه نیست چه نام دیگری می‌توان بر آن اطلاق کرد؟ در شرایطی که استانداری کردستان از فروردین 1401 مدیرکل اقتصادی ندارد تهدید مدیران گردن کلفت بانکی خنده‌دار نیست؟!
 
مدیران بانک‌های کردستان که اخیراً با انتخاب دوباره «اسماعیل حیدری»، مدیر شعب بانک کشاورزی کردستان و از نزدیک‌ترین یاران استاندار سابق به عنوان دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان، تودهنی محکمی به «ارسلان ازهاری» و منصوب‌کننده او زده‌اند تکلیف خود را از پیش با معاون اقتصادی استاندار و صدالبته استاندار دولت چهاردهم در کردستان روشن کرده‌اند و این ضربات در آینده هم بی هیچ سر و صدایی تداوم خواهد داشت.
 
حالا که مردم کردستان برای معاون اقتصادی استاندار کردستان و لابد ولی نعمتان او «عزیز» شده‌اند چرا گزارش مقایسه‌ای عملکرد فصلی بانک‌های کردستان که توسط کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان تهیه و برای مدیران بانکی ارسال می‌شود در اختیار قلم‌های آزاد قرار نمی‌گیرد تا واقعیت‌ها برای مردم برملا شود؟ چرا کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان سال‌های سال است در برابر مطالبه انتشار عمومی این گزارش مقاومت می‌کند؟ چه مگو‌هایی در آن گزارش‌ها هست که مردم نامحرم شنیدنش هستند؟
 
تا تکلیف مدیران دولت سابق در این استان روشن نشود سنگ روی سنگ بند نخواهد شد؛ یادمان نرفته با تسهیلات تبصره 16 در این استان چه کردند؛ منصوب کننده «ازهاری» چرا به او توصیه نمی‌کند به جای این معلق زدن‌ها، اسامی کسانی که در دولت سابق تسهیلات تبصره 16 گرفته‌اند به همراه عدد تسهیلات دریافتی از بانک‌ها را استعلام و منتشر کند؟ برای نمونه خبرنگارانی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اسامی آنها را برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها اعلام کرده است؛ واقعیت‌های بسیاری روشن خواهد شد! دیر یا زود آنهایی که برای گرفتن وام 15 میلیون تومانی ریاست جمهوری مجبور به طی کردن هفت‌خوان رستم شده‌اند خواهند فهمید چه کسانی وام‌های میلیاردی به جیب زده‌اند.
 
کسی که صاحب این قلم او را استاندار واقعی کردستان در دولت چهاردهم می‌شناسد بعید است خبر داشته باشد فرد منصوب شده توسط او در سمت معاونت اقتصادی استانداری در حالی برای بانک‌های خصوصی کردستان خط و نشان کشیده که کل سیستم بانکی استان، اعم از دولتی و خصوصی و مؤسسات اعتباری در پرداخت تسهیلات، حداقل در مقایسه با سایر استان‌ها، عملکرد قابل قبولی ندارند؛ خبر دارد؟!
 
بانک مرکزی 10 روز قبل گزارش کل مانده تسهیلات و سپرده‌های ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به تفکیک استان در پایان آبان‌ماه 1403 را منتشر کرد؛ یک ضرب و تقسیم ساده روشن می‌کند که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کردستان در مقطع زمانی یادشده تنها 84 درصد از منابع خود را به پرداخت تسهیلات اختصاص داده‌اند و این در حالی است که این میزان در برخی دیگر از استان‌های کشور به شرح زیر است: خراسان شمالی 152 درصد، کهگیلویه وبویراحمد 131 درصد، چهارمحال و بختیاری 127 درصد، ایلام 116 درصد، زنجان 108 درصد، یزد 108 درصد، لرستان 103 درصد، خراسان جنوبی 102 درصد، سمنان 100 درصد، اردبیل 98 درصد، کرمان 97 درصد، قزوین 96 درصد، هرمزگان 94 درصد، گلستان 91 درصد؛ چرا باید اینگونه باشد؟ چه کسی به این سؤال که سال‌هاست توسط این قلم مطرح می‌شود، باید پاسخ دهد؟
 
اصلاً گیریم مدیران بانک‌های استان دل‌شان به حال اتاق فکر فرتوت «آرش لهونی» سوخت و خواستند تسهیلات پرداخت کنند، با کدام منابع؟ کسی مانده که نداند کل سپرده‌های بانکی در کردستان طبق اعداد اعلامی بانک مرکزی تنها 6 دهم درصد کل منابع بانکی کشور است؟
 
درآمدهای هنگفت شرکت‌های تولیدی بزرگ صنعتی و تولیدی کردستان در بانک‌های کدام استان‌ها متمرکز است؟ نکند تصمیم‌گیران استان واقعاً انتظار دارند این پول‌ها توسط عروسک‌های بزک شده و با برش کیک تولد برای فلان مدیر صنعتی به بانک های کردستان سرازیر شده و در استان رسوب کند!
 
فرید کریمی
 
کد مطلب : 759
https://pezhvakkurdestan.ir/vdcebo8fijh8n.9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما