بانک مرکزی بازهم کردستان را صدرنشین چکهای برگشتی کشور اعلام کرد؛ نشانههای کنار آمدن منتخبان مجلس شورای اسلامی با کارنامه اقتصادی پر از خسران «اسماعیل زارعیکوشا» هم در حال عیان شدن است.
یکم) تازهترین گزارش اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی درباره چکهای مبادلهای در کشور، برای هر استانی تازگی داشته باشد برای کردستان ندارد! طبق این گزارش که قبل از دیدار استاندار با شش منتخب انتخابات مجلس شورای اسلامی منتشر شده بود، کردستان با عدد ثبت شده 17.3 درصد، در نسبت مبلغ چکهای برگشتی به مبادلهای بدترین وضعیت را در میان استانهای کشور دارد؛ این آمار 5.5 درصد از میانگین کشور بالاتر است و 98.3 درصد چکها به دلیل کسری یا فقدان موجودی برگشت خوردهاند.
وضعیت نگرانکننده چکهای برگشتی به مبادلهای در کردستان در مقایسه با سایر نقاط کشور از آنجا اهمیت پیدا میکند که این آمار از دیدگاه کارشناسان اقتصادی شاخصی مناسب برای یک ارزیابی واقعبینانه از وضعیت اقتصادی استان است؛ وقتی رکود بر بازار حاکم باشد کسانی که کالاهای خود را از طریق صدور چک خریداری کردهاند توانایی فروش کالا و پاس کردن چکها را ندارند و در نتیجه چک آنها برگشت میخورد بنابراین هرچه رکود بر بازار شدیدتر باشد آمار چکهای برگشتی به مبادلهای بالاترخواهد رفت.
دوم) روابط عمومی استانداری کردستان، ظهر روز یکشنبه با انتشار تصاویری از نشست استاندار با منتخبان مجلس شورای اسلامی خبر داد و برگزاری این محفل را در راستای «اتفاق نظر میان نمایندگان و مدیریت استان» اعلام کرد.
همه آن چیزی که مردم کردستان از این نشست میدانند در حد همان چند تصویر و چند جمله منتشره مدیریت شده است؛ نه «اسماعیل زارعیکوشا» و نه هیچکدام از شش منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی تا لحظه انتشار این وجیزه مردم را محرم مباحث مطرح شده در نشست مذکور ندانستهاند! آنچه ما میدانیم این است که صفحات «محسن بیگلری» و «امید کریمیان» در فضای مجازی به انتشار تصاویر نشست بسنده کرده و سالار مرادی، محسن فتحی، محمدرسول شیخیزاده و علیرضا زندیان هم ترجیح دادهاند بی سر و صدا از کنار خبر عبور کنند!
منتخبان حوزه «سقز و بانه» و نیز «مریوان و سروآباد» در مجلس که از جلسه خود با «زارعیکوشا»، معاونان او و «تعدادی از مدیران کل استان در حوزه اقتصادی» خبر دادهاند به چه دلیل یا دلایلی از انتشار متن سخنان خود در نشست امتناع کردهاند؟ به زعم راقم این سطور اقدام آنها تنها دو دلیل میتواند داشته باشد، نخست آنکه سخنانشان پیام مماشات آنها با استاندار ناکارآمد را به جامعه مخابره میکند و مردمی ناامید از وضعیت اسفبار اقتصادی استان را عصبانی هم خواهد کرد و دوم، آنچه بر زبان آوردهاند مشتی سخنان احساسی بوده و از آنجا که آن سخنان میتواند برای آنها در آینده بویژه در بحث طرح مطالبه عزل نخستین استاندار دولت سیزدهم تعهدآور باشد ترجیح دادهاند از انتشار آن پرهیز کنند؛ اگر غیر از این است این دو نماینده دلیل عدم انتشار سخنانشان را نه برای همه مردم کردستان که ما هم میدانیم علاقهای به شنیدن سخنان آنها ندارند، دستکم برای موکلانی که رأی خود را به نام این دو نفر به صندوق انداختهاند، توضیح دهند!
این دو نماینده باید تکلیف خودشان را شفاف و روشن با استانداری «اسماعیل زارعیکوشا» روشن کنند؛ درست مثل «محسن فتحی»! نمایندهای که در مجلس یازدهم بیش از آنکه در قامت وکیل ناظر بر امور اجرایی «زارعیکوشا» را به اصلاح عملکردش وادار کند در قامت یک دستیار در حال لاپوشانی سوءمدیریت این استاندار ناتوان بود و شواهد چنین میگوید که بر این مسیر استوار و شریک اصلی فجایع دوره استانداری «زارعیکوشا» است.
هزینهای که بیکفایتی «اسماعیل زارعیکوشا» در حوزه اقتصادی بر مردم کردستان تحمیل کرده لازم است به طور کامل و به صورت تخصصی برآورد شود؛ استانداری که نزدیک به دو سال و نیم پس از نشستن بر کرسی مسئولیت، از انتصاب مدیرکل اقتصادی استانداری ناتوان، یا بدتر از آن، بیاعتنا بوده، لازم است پاسخگو شود؛ لازم نیست؟!
منتخبان کردستان در مجلس دوازدهم با آغاز بکار این مجلس روزهای سخت و حساسی پیش رو دارند؛ ما با اظهارات این منتخبان قبل و بعد از ورود به مجلس کار داریم؛ ماندن «اسماعیل زارعیکوشا» در خیابان استانداری مانع اصلی سر راه خروج کردستان از بحران اقتصادی است.
تکمله؛ راقم این سطور تنها روایتگر آمار اقتصادی است و تولیدکننده اطلاعات خوشبختانه متخصصان اقتصادی مورد وثوق همین دولت بر سر کار هستند؛ برای روشن کردن ذهن کُند «شعبان بیمخ» وارداتی از «نهاوند» هم که با سفارش دستخط به عدهای معلومالحال نان به نرخ روز خور به دنبال راهاندازی سایت خبری به نام کردستان است و نیز اربابان علیل و آبروباختهاش در مقوله «سواد» و «بیسوادی» به قلم زحمت تقریر چند خطی خواهم داد و چه بهتر که آن چند خط مستند به بازنشر مدارکی در باب سواد دانشگاهی «اسماعیل زارعیکوشا» در مقطع کارشناسی باشد؛ ادبیات لاتمسلکانه و بیادبانه آمیخته با فحاشی و اهانت اجامر و فاسقین در زیر لحاف، نه تنها خللی در اراده این قلم وارد نخواهد کرد بلکه ما را در عمل به رسالت حرفهای مصممتر خواهد کرد.
سلام
ازشما تقاضا میشود بە عنوان رسانە مطالبه گر ،چرا از بی کفایتی شهرداری سنندج و اوضاع آشفتە مبلمان شهری و معضل دستفروش و وانت های میوە فروش مطلبی یانقدی وارد نمی کنید ،واقعا شهر رو میوە؟فروش محاصره کردە است .اگراقدامی نشود چە بسا نماد فقر وفلاکت وبیکاری وبی کاری بیشتروبیشتر گلوله ی این شهر بیصاحب را می فشارد.
مطلب دوم ،از میراث فرهنگی موضوع پروژه ملی گردشگری صلوات اباد مطالبە گری شود ؟چی شد ؟ایا امید واهی بود ؟چرا مدیران مربوطه ازاون هیاهوی رسانە ای کە پارسال راە انداختە بودند،دیگە صدای ازشون درنمیاد!!!!/
باسپاس
جالب تر اینکه شعبان بی مخ نهاوندی به همراه سیکلمه سروآبادی دست به دامن ۲ برادر دیواندره ای شده اند تا برایشان تولید محتوا نمایند غافل از اینکه این برادران دیواندره ای چند روز پیش از همراهی اسماعیل زارعی کوشا و نخستین استاندار دولت سیزدهم در کردستان اعلام برائت کرده اند