ادعای بیسند پیشرفت 37 درصدی پروژه راهآهن کردستان در دوره زعامت منصوبان دولت سیزدهم در استان، با انتشار ناشیانه یک نامه، اسباب رسوایی شد! سند نشان میدهد مدعیان چه عوامل بیاستعدادی هستند.
پروژه راهآهن همدان سنندج، یک ماه قبل، در سفر هیئت دولت به کردستان توسط رئیسجمهور افتتاح شد؛ منصوبان دولت در استان از آنجا که با بحران دستاورد مواجه هستند تلاش کردند پروژه را دستاویز کارآمد نشان دادن خود کنند؛ تلاشی عبث که نه از سوی رئیس دولت مورد استقبال قرار گرفت و نه تأثیر مثبت قابل لمسی در قضاوت ناظران امور استان درباره عملکرد استاندار و همکارانش داشت.
آش اتاق عملیات روانی دستاورد تراشی برای منصوبان دولت سیزدهم در کردستان آنقدر شور شده بود که در آخرین جلسه سفر اخیر هیئت دولت به کردستان، دامپزشکی ضمن مجیزگویی استاندار، تلویحاً به «سیدمهدی فرشادان» که در همان جلسه زبان گویای مردم شده بود با این جملات حمله کرد: «چرا در طی 8 سال گذشته که ما به عنوان وکیل مردم در این استان کار کردیم اجازه دادیم که این پروژهها با 50 درصد، با 60 درصد، 63 درصد افتتاح شوند»؛ جناب دامپزشک هرگز نباید و نمیتواند از پاسخگویی درباره آنچه ادعا کرده، سُر بخورد!
مستندات ادعاهای کاربدستان دولت در استان را اگر مرور کنیم، مشخص میشود مقصود جناب دامپزشک از پروژهای که ادعا شده با 63 درصد پیشرفت افتتاح شده، همان راهآهن همدان سنندج است؛ اما او باید به افکار عمومی پاسخ دهد کدام پروژهها در کردستان با 50 و 60 درصد پیشرفت فیزیکی افتتاح شدهاند؟ «البیّنهْ علیالمدعی» در تمامی نظامهای حقوقی جهان و از جمله در نظام حقوقی اسلام، یک اصل بدیهی است؛ هرگز از مطالبه پاسخگو کردن این مدعی کوتاه نخواهیم آمد و در فرصتهای دیگری به صورت جداگانه به موضوع خواهیم پرداخت.
اما بعد؛ هفته گذشته سندی غیرقابل انکار به دست این رسانه رسید که توسط «سازمان مدیریت و برنامهریزی» همین دولت فعلی تهیه شده و نشان میداد برخلاف ادعاهای مطرح شده در راستای مصادره عملیات اجرایی راهآهن همدان سنندج، پروژه در مرداد 1400 به بیش از 73 درصد و در پایان همان سال هم به بیش از 89 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و این در حالی است که استاندار دولت سیزدهم در آذرماه تعیین و تا آن زمان نماینده عالی دولت سابق بر سر کار بوده است. (سند شماره 2)
سند منتشره، واقعیت را برای افکار عمومی عیان و این سؤال را در اذهان شکل داد که ادعای انجام 37 درصد پروژه راهآهن، در دوره زعامت منصوبان دولت سیزدهم در کردستان بر اساس چه مستندی مطرح شده است؟ کسی غیر از معاون عمرانی استاندار کردستان باید به این سؤال روشن پاسخ میداد؟!
پس از انتشار سند، معاون عمرانی استاندار با یکی از همکاران این رسانه تماس میگیرد و خواستار انتشار نامهای (سند شماره 1) میشود تا به زعم خود به آنچه در این رسانه مطرح شده بود، پاسخ دهد؛ در آن نامه ضمن اشاره به بررسی آخرین وضعیت اجرایی طرح راهآهن همدان سنندج به تاریخ 13 اسفندماه 99، به صراحت عنوان شده: «پیشرفت کل زیرسازی مسیر 88 درصد و پیشرفت کل طرح حدود 60 درصد برآورد میگردد»؛ با توجه به این موضوع، از آنجا که انتشار نامه ارسال شده توسط «کیومرث حبیبی» را ضربهای غیر قابل جبران به حیثیت دولت محترم تشخیص دادیم، از انتشار آن امتناع کردیم اما فردای همان روز در کمال ناباوری با انتشار همان نامه در فضای مجازی، ذیل مطلبی دست و پا شکسته مواجه شدیم که نگارنده آن، به سیاق «لات کوچه خلوت» جرأت امضا کردن پای آن را هم به خود نداده بود!
ذهن ناتوان منتشر کننده متن نباید این سؤال ابتدایی را با خود مرور میکرد که مگر زمان پایان کار دولت سابق در کردستان، 13 اسفند 99 بوده است؟! تازه اگر افکار عمومی پیشرفت 60 درصدی پروژه در نیمه نخست اسفند 99 را با استناد به همین نامه خودتان بپذیرند ـ که میپذیرند ـ این مردم که مانند نویسنده کندذهن متن مذکور نیستند و لابد با خود میگویند استاندار دولت سابق 8 ماه و نیم پس از اعلام پیشرفت 60 درصدی پروژه هم بر سر کار بوده است؛ غیر از این است؟ پس پیشرفت فیزیکی طرح در آن مدت کجای محاسبات شیرین عقلی که سطور را تقریر کرده قرار داشته است؟!
غیر از این؛ ادبیات چالهمیدانی متن منتشره، مشحون از اتهامزنیهای بیسند و پنجه کشیدن به چهره این و آن است؛ جملاتی مشوش که اضطراب درونی و وحشت از آگاهی مردم در آنها موج میزند؛ حیف که مردم کردستان به عنوان مخاطب متنک خلق شده، نجیباند! وگرنه به تاوان این ادبیات قهوهخانهای، دست را تا بازو در دهانتان میکردند و مزد و مزایای بلعیده از بیتالمال که به اعتبار آن زباندرازی کردهاید را از حلقومتان بیرون میکشیدند.
چه کسانی نانشان در عقب ماندگی کردستان است؟ چه کسانی میخواهند ذهن مردم را از اتفاقات خوب و مثبت به حاشیه ببرند؟ اصلاً کدام اتفاقات؟ رتبه کردستان در بیکاری یا تورم؟ آمار چکهای برگشتی یا وضعیت فضای کسب و کار؟ رتبه کردستان در شاخص فلاکت یا سوءمدیریت در چینش نیروی انسانی؟ تو و همدستان زباندراز در اتاق عملیات فتنه دو قطبیسازی در کردستان دروغ میبافید یا رسانه منتقد؟ نگاه شما آبروباختگان به کردستان مظلوم منفعتطلبانه است یا رسانهای که برای روشن کردن حقیقت تلاش میکند؟ اگر در ادبیات این ملک واژههای «حیا» و «ندامت» داریم برای چه مواقعی است؟ بالاخره کسی باید رسوایی به بار آمده را گردن بگیرد؟!
معلوم است اگر در مجمعی تشخیص دهند فردی یک شبه بیاید و معاون عمرانی استاندار شود، دیر یا زود در آن استان فاجعه روی خواهد داد؛ «کیومرث حبیبی» کجا یک روز مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک، کجا یک دقیقه مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها، کجا یک دم مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراها بوده است؟ شهردار نه، او کجا و چه زمانی دهیار بوده که در این دولت عهدهدار سمت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان شده است؟ اگر «حبیبی» مدیر اجرایی مجربی بود حتماً میدانست که از اسفند یک سال تا آذر سال بعد وقت طلایی فعالیت عمرانی در استانی مثل کردستان است و اگر دولتی توانسته پروژهای مثل راهآهن را در فاصله سال 98 تا 99 از 36.4 درصد پیشرفت به 62.1 درصد پیشرفت (معادل 25.7 درصد) برساند لابد میتواند در یک سال دیگر همان پروژه را از 60 درصد پیشرفت به 89 درصد پیشرفت (معادل 29 درصد) برساند؛ نمیتواند؟!
کمتر از سه ماه به انتخابات مجلس باقی است؛ مسئولیت هرگونه دو قطبیسازی در فضای استان با شخص «اسماعیل زارعیکوشا» است؛ این رویکرد ابداً راه مناسبی برای منحرف کردن اذهان از ناکامیهای منصوبان بیکفایت دولت سیزدهم در کردستان نیست.
میماند یک نکته؛ جناب کاربدست نالایق! «زبان تعرض مصلحت آن است که کوتاه کنی»؛ مطالبه ما تا زمانی که پاسخی مستند به آن داده شود سر جایش باقی است؛ ادعا شده که 37 درصد پروژه راهآهن کردستان در دوره استانداری «اسماعیل زارعیکوشا» اجرایی شده است؛ اگر اطلاعات خلاف واقع به مردم ندادهاید، آنالیز اقدامات انجام شده در ارتباط با ۳۷ درصد اجرای پروژه راهآهن را تشریح و به اطلاع افکار عمومی برسانید.
حنای عوامفریبی و غوغاسالاری دیگر نزد مردم این دیار رنگی ندارد! واضح و مبرهن است که عدم پاسخگویی به این مطالبه شفاف و خالی از ابهام، چه نتیجهای را در اذهان عمومی و افکار آحاد مردم فهیم کردستان در پی خواهد داشت.
استانداری که از دیپلمه ها و نهایتا فوقش در سمت بخشداری و سایر پست های سیاسی استانداری و فرمانداریها استفاده میکند بیش از این توقعی نیست ، جناب اسماعیل خان زارعی کوشا ، ظاهرا از وضعیت عملکرد معاون ایشان (مهدی خان رمضانی و مدیرکل سیاسی اش) در انتصابات آگاه نیست ، که یکی در پی دیگری چگونه ....میشوند ....ستمی که تیم مدیریتی فعلی علیه کارکنان وزارت کشور سایر ادارات و سازمانهای اجرایی کرده در تاریخ ثبت خواهد شد و به شخصه لحظه شماری خواهم کرد که در جلسه تودیع شان چگونه با شرمساری از کارمندان همکار و ... حلالیت بطلبند.