رسانه نانخور دولت در کردستان امروز در مطلبی بدون امضا در باب اشتغال و بیکاری، تلاش کرد مطلع به نظر برسد؛ مضحکه به بار آمده توسط نویسنده چقدر شبیه خرابکاری «فرنچی» در «تبهکاران خردهپا» وودی آلن بود!
«فرنچی» یکی از شخصیتهای فیلم «تبهکاران خردهپا» به کارگردانی وودی آلن است که تنها هنرش پخت شیرینی است؛ او در اثر یک اتفاق ثروتمند میشود، فرنچی حالا نمیخواهد همان زن ساده خانهدار باقی بماند فقط به این دلیل که به مکنت رسیده و پایش به محافل ثروتمندان اهل فرهنگ گشوده شده است؛ او که زنی با بهره هوشی اندک است راه حلی برای خوب سخن گفتن به ذهنش میرسد و آن حفظ کردن فرهنگ لغت است! فرنچی هوس کرده از نقاشی و موسیقی هم سر درآورد و برای رسیدن به هدف جوانی را استخدام میکند تا چیزهایی به او بیاموزد که بشود در ضیافتهای فرهنگی و محافل هنری خرجش کرد و «مطلع به نظر آمد»! فرنچی پس از حفظ کردن بخش نخست لغت نامه و آموختن چند اصطلاح هنری و خرید یک تابلوی هنری، احساس میکند اطرافیانش دیگر در سطح او نیستند! هوش اندک فرنچی هم خرابکاری به بار میآورد، هم توجیهاتی سخیف خلق میکند؛ مثلاً او برای نشان دادن پیوندش با هنر، پیش از آمدن مهمانانش یک هارپ میخرد و وسط پذیرایی خانه میگذارد؛ یکی از مهمانان از او میپرسد آیا میتوانی هارپ بنوازی؟ فرنچی پاسخ میدهد: «نه این را برای ویو اینجا گذاشتم!» تلاشهای متعدد فرنچی برای «فرهنگی» به نظر رسیدن هر بار به محض گشودن دهانش به شکست میانجامد! او مدتی بعد در زندگی اقتصادی و عشق تازهای هم که برای خود دست و پا کرده شکست میخورد و به عنوان یک ورشکسته به تقصیر، عرصه را ترک میکند.
ارگان اطلاعرسانی دولت در کردستان امروز در مطلبی دست و پا شکسته که بدیهیترین اصل حرفهای «امضا پای نوشته» هم در آن رعایت نشده بود، به زعم خود تلاش کرد با بکار بردن عباراتی چون «موج تخریب»، «علیه دولت» و «جبهه هدفمند» که همان کدهای عملیات آشنای اتهامزنی و پروندهسازی است، پروژه نخنمای رودررو کردن رسانه منتقد با استاندار را به سبک دوره دولت بنفش کلید بزند.
نویسنده مطلب مورد اشاره را داخل در جماعتی میدانم به تعبیر «خواجه عبدالله انصاری»، فارغ از حقایق و اسرار و شائق بر مطامع و ادرار، ایشان را رنگی و بنگی بیش نیست، اندیشه ایشان انباشتن شکم و پیشه ایشان بگذاشتن حِکَم! و از این روی وارد محاجه شدن با این جماعت را در شأن خود نمیدانم؛ فارغ از روی اخلاقی ماجرا، از بعد حرفهای هم آنچه نگاشته شده چیزی جز بازی با الفاظ و غبارآلود کردن فضا برای فراری دادن امثال رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و رئیس ایرنا کردستان از مهلکهای که گزارش اخیر مرکز آمار ایران برایشان ساخته، نیست؛ این هر دو عامل دولت سابق که در این دولت هم نفوذ کرده و با عمل نکردن به وظایف محوله باعث به خطر افتادن اعتبار دولت در استان شدهاند محال است بتوانند با توسل به چنین لطایفالحیلی از پاسخگویی بگریزند.
یکی از مهمترین مأموریتهای محوله به رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان در زمان انتصاب «ارسلان ازهاری» به این جایگاه مهم، برنامهریزی به منظور کاهش نرخ بیکاری در کردستان بود؛ حالا که کردستان در نرخ بیکاری رتبه نخست کشور شده مگر میشود این صاحبمنصب دولت سابق را به حال خود رها کرد؟ رئیس رسانه دولت چرا برای راستیآزمایی مشاغل ادعایی ایجاد شده که مدیرکل کار کردستان به کذایی بودن حداقل بخشی از آن اذعان کرده در وقت مناسب وارد عمل نشده تا به آبروی دولت در استان لطمه وارد نشود؟
رئیس خبرگزاری دولت در کردستان در دولتهای «احمدینژاد»، «روحانی» و «رئیسی»، که منتقد را به تخریب متهم کرده، خودِ تخریب است؛ تخریب اعتماد عمومی، تخریب امیدواری مردم به تغییر، تخریب باور عمومی به کنار زدن بانیان وضع موجود استان؛ شکل دادن «جبهه هدفمند» شگرد کسانی است که زمینهسازی فعالیت رئیس خبرگزاری دولت در کردستان در دولتهای فعلی و سابق و اسبق را در دفتر ایرنا در پکن فراهم کردند نه رسانهای که دلسوزانه تلاش میکند مانع انتقال اطلاعات نادرست به استاندار کردستان شود؛ مگر میشود ذهنی آشفته بر زبان خفته شلاق بزند و مرکب سخن در کمال بیآزرمی به سمتی که عین ناصوابی است رانده شود و کسی دم نزند؟ اتاق عملیات روانی علیه رسانه منتقد هنوز نمیداند مرتکب چه اشتباهی شده است!
میماند یک یادآوری؛ مبادا آنان که به سیاق فرنچی جایگاهی به دست آوردهاند گذشته خود را فراموش کنند؛ تلاش کردن برای مطلع به نظر رسیدن گاهی به رسوایی میانجامد!