تکیه ۳ ساله «رشیدیپور» بر صندلی معاونت استاندار کردستان با مدرک کاردانی یا دیپلم؟!/صندوق بازنشستگی زیر بار پذیرش مدارک تحصیلی معاون استاندار سابق نرفت + سند
«عبدالله رشیدیپور» بهمنماه ۱۴۰۰ به عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان منصوب شد و تا آذرماه ۱۴۰۳ در این مسئولیت باقی ماند.
درباره چگونگی انتصاب فرد مذکور در مسئولیت خطیری که در دولت سابق به وی سپرده شد و نیز آنچه در دوره زعامت او در معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان گذشت، ابهامات و سؤالات بیشماری وجود داشت که هرگز در دولت مستعجل، نه شفافسازی درباره آنها انجام شد و نه کسی به سؤالی پاسخ داد.
بکارگیری رانتی برخی افراد در مجموعه دولت سیزدهم در استان و بالاخص استانداری کردستان، تلاش برای بکارگیری برخی افراد در قالب طرح شهید زینالدین، تلاش نافرجام برای انتقال یک نورچشمی استاندار سابق به استانداری، برخی پرداختها در قالب یک قرارداد که با ترک تشریفات انجام شد، بکارگیری دختر «رشیدیپور» با مدرک ادبیات فارسی در مرکز تحقیقات کشاورزی، از جمله مواردی بود که در دوره معاون سابق توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان روی داد اما هیچگاه به مطالبه شفافسازی در ارتباط با آن موارد پاسخی داده نشد!
بماند آنکه هیچگاه به مطالبه شفافسازی درباره پرونده ایثارگری «رشیدیپور» هم ترتیب اثر داده نشد؛ اخبار موثقی در دست بود که پرونده «عبدالله رشیدیپور»، اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در اداره کل کمیسیون پزشکی معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در دست بررسی بود اما اینکه نتایج بررسی به کجا رسید هرگز معلوم نشد؛ هرگز برای افکار عمومی روشن نشد آیا «عبدالله رشیدیپور» بالاخره به مطالبه ارسال مدارک PFT و HRCT خود به اداره کل کمیسیون پزشکی تمکین کرد یا خیر؟
«رشیدیپور» بالاخره چند ماه قبل، از معاونت استاندار کنار گذاشته شد اما حکایت او انگار تمامی ندارد! در روزهای اخیر سندی به دست ما رسیده که راوی یک اتفاق کمسابقه در حوزه اداری کردستان است.
مدیر صندوق بازنشستگی استان کردستان در پاسخ به نامهای در خصوص برقراری بازنشستگی «عبدالله رشیدیپور» با استناد به استعلام به عمل آمده از اداره کل امور فنی صندوق بازنشستگی کشوری، رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز گواهینامه تحصیلات فرد مذکور، خطاب به استانداری کردستان نوشته است: «نظر به اینکه در گواهینامه تحصیلات دوره کارشناسی نامبرده، مدرک تحصیلی ایشان «معادل کارشناسی» اعلام گردیده، لذا امکان پذیرش مدارک معادل کارشناسی و کارشناسی ارشد ایشان به سبب معاذیر قانونی یادشده وجود ندارد».
در نامه مذکور، از استانداری کردستان خواسته شده ضمن بررسی مجدد، نسبت به اصلاح احکام کارگزینی دوران اشتغال «عبدالله رشیدیپور» اقدام و نتیجه، جهت اقدامات بعدی به صندوق منعکس شود.
توپ در زمین «محمدعظیم ملک» است؛ معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کردستان در دولت چهاردهم نباید وارد عمل شده و برای افکار عمومی روشن کند که آخرین مدرک تحصیلی معتبر «عبدالله رشیدیپور» چه بوده و او با طی کردن چه فرآیندی با آن مدرک به پست معاونت استاندار رسیده است؟
با توجه به مفاد نامه صندوق بازنشستگی، «ملک» نباید مشخص کند تکلیف وجوهی که با پذیرش مدارک تحصیلی «رشیدیپور» به او پرداخت شده چه میشود؟ نباید معلوم شود مدرکی که در صندوق بازنشستگی قابل پذیرش نیست چطور در دستگاه حاکمیتی استانداری پذیرش شده است؟ چه کسانی در روند پذیرش این مدرک دخیل بودهاند و آیا نیازی به پاسخگو کردن آنها احساس نمیشود؟
اما مگر میشود از «محمدعظیم ملک» چنین انتظاراتی هم داشت؟ اصلاً طرح چنین انتظاری از فردی چون «ملک» غیرواقعبینانه نیست؟!
تکمله؛ نامه اخیر مدیر صندوق بازنشستگی استان کردستان به استانداری محل تأمل جدی است؛ نامه مذکور میتواند تردیدهایی در مورد چگونگی اعتبارسنجی مدارک تحصیلی، روند صحیح انتصابات و فرآیندهای ورود به مناصب در استانداری کردستان ایجاد کند و به همین دلیل نیازمند بررسی دقیق و شفافسازی از سوی مراجع ذیربط است.
فرید کریمی