ابهام در وصول طلب چند میلیاردی علوم پزشکی کردستان با اعمال نظر سرپرست دانشگاه/«شاهغیبی» در مسیر دفاع از منافع دانشگاه آزاد یا استیفای حق دستگاه سلامت؟!
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان در اقدامی سؤالبرانگیز نه تنها با اعمال نظر، مسیر اقدام معاونت آموزشی دانشگاه برای وصول طلب چند میلیاردی از دانشگاه آزاد مربوط به سال تحصیلی گذشته را تغییر داده بلکه روند عقد قرارداد با آن دانشگاه و وصول مطالبات مرتبط با سال تحصیلی جاری را هم در هالهای از ابهام فرو برده است؛ اینکه «شعله شاهغیبی» نگران حقوق علوم پزشکی است یا مدافع منافع دانشگاه آزاد موضوعی است که روشن شدن آن نیازمند مداخله جدی نهادهای نظارتی و شفافسازی برای افکار عمومی است.
«شعله شاهغیبی»، ۱۹ دیماه سال گذشته به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان منصوب شد؛ انتصابی که با نامه اعتراض جمعی از اعضای هیئت علمی و مدرسین دانشگاه علوم پزشکی کردستان خطاب به «دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی» مواجه شد.
در متن نامه منتشره، انتصاب «شاهغیبی»، مغایر با حداقل دو بند از آئیننامه جامع مدیریت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعلام شده است؛ نخست) حداکثر سن ۶۵ سال در زمان انتصاب دوم) داشتن حداقل ۲ سابقه اجرایی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی.
«شعله شاهغیبی» متولد ۲۰ مردادماه ۱۳۳۸ است و این یعنی او در زمان انتصاب ۶۵ سال و ۵ ماه سن داشته است؛ در زمان انتصاب به عنوان سرپرست دانشگاه هم، اشارهای به سابقه اجرایی او نشده است؛ ظاهراً چیزی برای اشاره وجود نداشته است!
تاکنون پاسخی رسمی به سوالات مطرح شده در رسانهها و افکار عمومی درباره دلیل این انتصاب مسئلهدار داده نشده هرچند برخی روایتهای غیررسمی حکایت از دخالت شخص رئیسجمهور در این انتصاب دارد؛ البته که سفر رئیسجمهور به کردستان و طرح یک پرسش رسانهای از دکتر پزشکیان در این خصوص شاید بتواند برخی ابهامات را برطرف کند!
حاشیه انتصاب «شاهغیبی» به ابهامات در خصوص دلیل انتصاب وی با وجود محدودیتهای قانونی محدود نمیشود؛ سرپرست دانشگاه پس از انتصاب هم دست به اقداماتی زده که به نظر میرسد بیش از آنکه تأمین کننده حقوق و منافع دانشگاه باشد، زیانبار است؛ این رسانه بنا دارد این اقدامات را مرور کرده و وزارت بهداشت، مدیریت عالی استان و همچنین دستگاههای نظارتی را در باب آنچه این روزها در دستگاه متولی حوزه سلامت کردستان میگذرد دعوت به شفافسازی کند که در همین راستا موضوع طلب چند میلیاردی علوم پزشکی از دانشگاه آزاد طرح میشود.
طبق اطلاعات رسیده از یک منبع موثق، دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سالهای اخیر با دانشگاه آزاد قراردادی داشته که در قالب آن دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد که در مراکز پزشکی، آموزشی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دورههای کارآموزی و کارورزی خود را میگذرانند باید شهریه ثابت خود را به دانشگاه آزاد و شهریه متغیر خود را به دانشگاه علوم پزشکی پرداخت کنند.
گویا طبق قرارداد منعقده بین دو طرف در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، توافق شده که صد در صد شهریه متغیر دریافتی از دانشجویان به علوم پزشکی پرداخت شود که مبلغ مورد نظر حدود ۳۸ میلیارد ریال بوده که تاکنون تنها ۱۰ میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
این همه ماجرا نیست؛ دانشگاه علوم پزشکی کردستان، نه تنها هزینههای مربوط به کارآموزی و کارورزی دانشجویان دانشگاه آزاد در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ را وصول نکرده بلکه ظاهراً قراردادی در این باره هم منعقد نکرده و به این ترتیب وصول این طلب به علاوه الباقی طلب سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ از دانشگاه آزاد در هالهای از ابهام است.
حوزه معاونت آموزشی دانشگاه، زمستان سال گذشته در روالی معمول، مکاتبهای با دانشگاه آزاد انجام و خواستار پرداخت طلب دانشگاه شده و نامهای هم خطاب به بیمارستانهای کوثر، توحید، بعثت و قدس تقریر و دستور ممانعت از ورود دانشجویان دانشگاه آزاد تا زمان پرداخت بدهی را صادر میکند.
جالب است که بر اساس گزارشات رسیده، خانم سرپرست به جای حمایت از این اقدام که در راستای حفظ حقوق دانشگاه علوم پزشکی و کمک به بهبود وضعیت مالی دانشگاه در این تنگناهای بودجهای بوده، به توبیخ شفاهی مدیر امور آموزشی که نویسنده نامه بوده مبادرت میکند!
موضوع به اینجا ختم نمیشود؛ مطابق با اطلاعات موجود، سرپرست دانشگاه به معاون وقت آموزشی دستور میدهد که نامه ممانعت از ورود دانشجویان دانشگاه آزاد به بیمارستانها، کان لم یکن اعلام و مهلتی ۲ ماهه هم برای پرداخت بدهی داده شود! «شاهغیبی» این دستور عجیب را در حالی صادر کرده که به او اطلاع داده شده که دانشگاه آزاد قبلاً ۳ هفته فرصت خواسته و با گذشت بیش از ۳ ماه اقدامی انجام نداده است!
انتصاب «شعله شاهغیبی» به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان که از ابتدا با اعتراضاتی به دلیل مغایرت این انتصاب با آئیننامهها مواجه بود، با مشخص شدن رویکرد وی و انجام برخی اقدامات ابهامآفرین دیگر که در مطالب آتی به آنها خواهیم پرداخت، دانشگاه را وارد مسیری کرده که نه به نفع اعضای فرهیخته هیئت علمی و کارکنان زحمتکش این دستگاه عریض و طویل و نه به نفع اعتبار دولت چهاردهم است، بماند آنکه تداوم وضعیت فعلی، پیگیری امور سلامت مردم را هم با چالش جدی مواجه خواهد کرد.
میماند یک نکته؛ «محمدرسول شیخیزاده» تنها نماینده کردستان در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است؛ نشانههایی که از شیوه عمل او در دست است بیش از آنکه گواه نظارت جدی و موشکافانه این نماینده بر عملکرد سرپرست دانشگاه باشد گویای همراهی او با اقدامات خانم سرپرست است؛ ناگفته نماند «شاهغیبی» به تازگی جناب نماینده را جهت انتصاب به عنوان عضو هیئت امناء به وزیر بهداشت معرفی کرده است!
فرید کریمی