ضرب و جرح ۱۳ دانشآموز روستایی، لکهای سیاه بر پیکر نظام آموزشی کردستان/آیا مدیر ناحیه ۲ و رئیس حراست ادارهکل آ.پ کردستان از عزل و پیگرد اداری معاف میشوند؟!
اواخر وقت یکشنبه ۲۴ فرودینماه تصاویری غیرقابل باور از آسیب بدنی چند دانشآموز دبستانی روستای کرجو سنندج، در فضای مجازی دست به دست شد؛ کبودی و آثار ضرب و جرح بر بدن نحیف کودکان آنقدر هولناک بود که برخی اذهان را به سوی ساختگی بودن عکسها و دروغ بودن خبر تنبیه بدنی توسط یک معلم، سوق داد.
فردای همان شب مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج که ظاهراً مدرسه را تحت پوشش دارد خبر را تأیید کرد! اما موضوع دیگری که «صلاحالدین مفیدی» در گفتوگو با تسنیم به آن اذعان کرده بود افکار عمومی را بهتزده تر کرد.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج در پاسخ به این سؤال که «آیا این معلم خاطی مشکل روانی دارد»، پاسخ داده بود: «بله، صددرصد»! او همچنین درباره معلم خاطی عنوان کرده بود: «او قبلاً نیز یک سری تعهدات داشته است. معلم فارغالتحصیل دانشگاه فرهنگیان است که امسال کار خود را آغاز کرده و البته قبلاً هم مشکل داشته است»!
حالا بد نیست اظهارات یکی از دانشآموزان مضروب درباره مدیر منصوب «صلاحالدین مفیدی» در مدرسه روستای کرجو در گفتوگو با تسنیم را هم مرور کنیم: «یکی از دانشآموزان نیز که کبودی روی پشت و دستهایش مشخص بود، اینگونه تعریف کرد که معلم به خاطر گم شدن شارژرش که یکی از همکاراش هم برداشته بود، با چوب ما را زد. مدیر هم ما را تهدید کرد که اگر پیش خانوادههایتان حرفی بزنید برایتان پرونده درست میکنیم و در ۱۸ سالگی اعدامتان میکنیم!»
صحبت از پژمردن یک برگ نیست
وای، جنگل را بیابان میکنند
دست خونآلود را در پیش چشم خلق پنهان میکنند
هیچ حیوانی به حیوانی نمیدارد روا
آنچه این نامردمان با جان انسان میکنند...
رئیس کل دادگستری کردستان دستور تشکیل پرونده قضایی و رسیدگی به موضوع را صادر کرده و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم به روستای کرجو مراجعه و با اولیای دانشآموزان دیدار و گفتوگو کرده و بر پیگیری و برخورد قاطع دستگاه قضایی در این خصوص تأکید شده است؛ برخورد دستگاه قضا با معلم خاطی قطعی است اما آیا با همین اطمینان میتوان از برخورد اداری آموزش و پرورش با دیگر قاصران و مقصران احتمالی ماجرای تلخ ضرب و جرح کودکان دبستانی روستای کرجو سنندج سخن گفت؟!
فرماندار سنندج امروز با حضور در روستای کرجو، ضمن عذرخواهی از دانشآموزان و اولیاء، یک سؤال کلیدی مطرح کرده بود؛ «سیدغریب سجادی» با اشاره به اظهاراتی مبنی بر وجود مشکلات روانی در پرونده کاری معلم خاطی گفته بود: «اگر چنین مشکلی وجود داشته، چرا این فرد بکار گرفته شده است؟»؛ اشاره «سجادی» به اظهارات مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج بود.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج در پاسخ به این سؤال که «آیا این معلم خاطی مشکل روانی دارد»، پاسخ داده بود: «بله، صددرصد»؛ حالا سؤال افکار عمومی این است که «صلاحالدین مفیدی» که با وجود آگاهی از مشکل روانی یک معلم، او را به کلاس فرستاده چرا به قید فوریت از سمت خود برکنار نشده است؟ سؤال دیگری که در این باره مطرح است اینکه به دلیل روانه کردن یک معلم دارای مشکل روانی به کلاس درس (طبق اذعان خود مفیدی) آیا برای مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج در هیئت تخلفات آموزش و پرورش پرونده تشکیل شده است یا این هیئت مختص پیگرد معلمان است و امثال «مفیدی» از پیگرد قانون معاف هستند؟ لازم نیست علاوه بر مدیر مدرسهای که بنا بر اظهارات یکی از دانشآموزان آنها را با عباراتی تهدیدآمیز خطاب قرار داده، کسی را هم که این فرد را به عنوان مدیر انتخاب کرده، تحت تعقیب قرار داد و مجازات کرد؟
البته موضوع دیگری هم وجود دارد و آن اینکه رئیس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان اداره کل آموزش و پرورش کردستان امروز اعلام کرده: «با نظر هیئت، معلم خاطی جهت تأیید سلامت روان به کمیسیون پزشکی ارجاع داده شد»؛ با لحاظ این اظهارات آیا نمیتوان گفت «صلاالدین مفیدی» نه سندی در باب عدم وجود سلامت روانی معلم خاطی در دست داشته و نه خود صلاحیت اظهار نظر در این خصوص داشته و از این رو با طرح اتهام عدم سلامت روانی معلم خاطی، مرتکب تخلفی قابل پیگرد شده است؟ هیئت رسیدگی به تخلفات لازم نمیداند در خصوص این اظهارات نسنجیده برای مدیر ناحیه ۲ آ.پ سنندج پرونده تشکیل دهد؟
اما بعد، نمیتوان از رسیدگی به پروندهای با این ابعاد در آموزش و پرورش که معاون اول رئیس جمهور هم به آن ورود کرده سخن به میان آورد و به مسئولیت رئیس اداره حراست اداره کل آموزش و پرورش کردستان اشارهای نکرد؟
مگر نه اینکه حفاظت پرسنلی از کارکنان آموزش و پرورش در برابر آسیبها از بدیهیترین بخشهای وظایف حراست است؟ زمانی که «صلاحالدین مفیدی» معلمی که به ادعای او مشکل روانی داشته و ایضاً به اذعان این مقام مسئول، قبلاً دارای مشکل بوده را روانه کلاس کرد، «سیروس قائمپناه» کجا بود؟ مدیری که در این ماجرا بر اساس گفته دانشآموزان مرتکب تخلف تهدید کودکان به اعدام شده چطور از فیلتر حراست عبور کرده است؟ آیا هیئت رسیدگی به تخلفات به قصور احتمالی مدیر حراست آموزش و پرورش کردستان در شکلگیری حادثه تلخ روستای کرجو سنندج هم رسیدگی خواهد کرد؟
«هاشم ناظمیجلال» در آستانه برکناری از سمت مدیرکل آموزش و پرورش کردستان است و خود او هم در این ماجرا باید پاسخگو شود؛ بنابراین نمیتوان در زمینه رسیدگی به تقصیر و قصور احتمالی در پرونده از او انتظار اقدام داشت.
موضع استاندار کردستان در قبال آنچه پیش آمده هم بسیار مهم به نظر میرسد؛ «آرش لهونی» رئیس شورای آموزش و پرورش کردستان است و همه نگاهها حالا به نماینده عالی دولت در استان و اقدام احتمالی وی در راستای عزل فوری و بی قید و شرط مدیرکل آموزش و پرورش استان، مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج و نیز رئیس اداره حراست اداره کل آموزش و پرورش کردستان دوخته شده است؛ «لهونی» با محقق کردن برکناری این سه مقام مسئول، میتواند پیامی محکم و مهم به شورای اداری کردستان مخابره کند؛ به قول «منوچهریدامغانی»: «کشتیبان را سیاستی دگر آمد».
میماند یک نکته؛ از نمایندگان استان در مجلس بویژه دو نماینده حوزه انتخابیه سنندج در ارتباط با اتفاق روستای کرجو هیچ انتظاری نداریم؛ چیزی در حد بیانیه و پیام، نخواستند هم ایرادی ندارد؛ فقط خاطر شریف عالیجنابان مکدر نشود و به زحمت نیافتند برای مردم کفایت میکند؛ آنها که برای طرح سؤال از وزیر و امثال این اقدامات مکدر کننده خاطر دولتمردان به مجلس نرفتهاند!
فرید کریمی