کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

درخواست انتقال خواهرزاده مشاور استاندار کردستان از منابع طبیعی به فرمانداری قروه/فردی با مدرک لیسانس «علوم سیاسی» با کدام توجیه برای پست «کارشناس هماهنگی امور اقتصادی، صنایع و معادن» فرمانداری معرفی شده است؟

19 اسفند 1403 ساعت 20:25

«صفرعلی زارعی» از راه‌یافتگان اندرونی «آرش زره‌تن لهونی» از همان نخستین روزهای حضور استاندار، در کردستان است؛ خبر رسیده مکاتباتی برای انتقال خواهرزاده «زارعی» از اداره کل منابع طبیعی به فرمانداری قروه انجام شده؛ استاندار و معاون توسعه مدیریت و منابع او توضیحی برای توجیه این رانت دارند؟ جناب نماینده قروه و دهگلان! جوانان بیکار و مردم عصبانی از تبعیض منتظر شفاف‌سازی هستند!


تد رابرت گر (Ted Robert Gurr؛ 21 فوریه 1936 - 25 نوامبر 2017) نویسنده آمریکایی و استاد علوم سیاسی بود که به طور برجسته در مورد درگیری سیاسی و بی‌ثباتی می‌نوشت. استاد ممتاز دانشگاه مریلند، در کتاب  مشهورش با عنوان «چرا انسان‌ها شورش می‌کنند؟» جمله‌ای درخشان دارد با این مضمون: ریشه خشونت و عصیان، در به ‌ستوه‌آمدگی، محرومیت و تجمیع عقده‌هاست».
 
غلیان خشم یکی از نتایج حتمی ترویج رانت و تبعیض در جامعه است؛ احساس «تبعیض» که یکی از آزاردهنده‌ترین حس‌ها برای اشخاص مختلف است «عدالت» را به مفهومی پوچ بدل کرده و با انباشت خشم در افراد زمینه بروز خشونت در جامعه هم فراهم می‌شود.
 
مولای متقیان(ع) در نامه ۵۳ نهج‌البلاغه (عهدنامه مالک اشتر) با تعابیری محکم و حساب‌شده، مالک را به عدالت و رفع هرگونه تبعیض دعوت می‌کند و مى‌فرمايد: «انصاف در برابر خداوند و مردم را نسبت به خویشتن و خاندان خود و کسانی که از رعایا مورد علاقه تو هستند رعایت کن»؛ (أَنْصِفِ اللهَ وَأَنْصِفِ النَّاسَ مِنْ نَفْسِکَ، وَمِنْ خَاصَّةِ أَهْلِکَ، وَمَنْ لَکَ فِيهِ هَوًى مِنْ رَعِيَّتِکَ).
 
منظور امام(ع) از انصاف در برابر خداوند اطاعت از اوامر و نواهی پروردگار و انصاف در برابر مردم ترک هرگونه تبعیض و تمایل به افراد مورد نظر است، همان چیزى که غالب زمامداران در گذشته و حال گرفتار آن بوده و هستند؛ کسانی که وقتی به قدرت مى‌رسند برای دوستان و بستگان و افراد مورد علاقه خود امتیازاتى قائل مى‌شوند که هرگز آن را به دیگران نمى‌دهند و این تبعیض، سرچشمه انواع انحرافات و نابسامانى‌هاى حکومت‌ها بوده و هست.
 
کسی هست که بداند رئیس دولت چهاردهم چه قبل از رسیدن به قدرت و چه بعد از آن چند بار نهج‌البلاغه را در زبان چراغ راه خود معرفی کرده است؟ نمود سخنان دکتر پزشکیان در کجای عمل استاندار و منصوبان دولتش در کردستان دیده می‌شود؟
 
«آرش زره‌تن لهونی» اول مهرماه سال جاری به عنوان استاندار دولت چهاردهم در کردستان معرفی شد؛ یکی از افرادی که از همان روزهای نخست حضور «لهونی» در کردستان در کنار او دیده شد «صفرعلی زارعی» بود.
 
استاندار کردستان اوایل آذرماه امسال با صدور ابلاغی فرد مذکور را به سمت «مشاور و مسئول هماهنگی امور اجرایی حوزه استاندار کردستان» منصوب کرد؛ صدور این ابلاغ در حالی انجام شد که ابهامات و پرسش‌هایی درباره شرایط شغلی فرد مذکور و چگونگی بکارگیری او وجود داشت که هیچ‌گاه پاسخی به آن داده نشد!
 
حالا خبر آمده که مکاتباتی برای انتقال خواهرزاده «صفرعلی زارعی» از اداره کل منابع طبیعی به فرمانداری قروه انجام شده است؛ کسی از استاندار غیرپاسخ‌گوی کردستان انتظار شفاف‌سازی ندارد بلکه نماینده مدعی مبارزه با رانت قروه و دهگلان درباره امکان جابجایی افراد غیربرخوردار از رانت از این دستگاه به آن دستگاه روشن‌گری کند!
 
«محمدرسول شیخی‌زاده» که بارها از عملکرد صاحبان معادن در حوزه انتخابیه‌اش انتقاد کرده نمی‌خواهد از دولت بپرسد چطور فردی با مدرک تحصیلی کارشناسی علوم سیاسی برای تصدی پست کارشناس هماهنگی امور اقتصادی، صنایع و معاون معرفی شده است؟ این اقدام اگر تحقیر تخصص نیست چه نام دیگری می‌توان به آن اطلاق کرد؟
 
تکمله؛ کم نیستند کسانی که از عملکرد ناصواب و غیرسازنده استاندار کردستان در همین مدت کوتاه شش ماهه به ستوه آمده‌اند! دولت نمی‌بیند یا نمی‌خواهد ببیند به حال مردم تفاوتی نمی‌کند! آنچه در این مقال آمد بخش بسیار ناچیزی از استهزای عدالت در کردستان بود و حکایت «سنه‌سنتر»، «قشلاق گریزه»، «ریزداده‌های تورم»، «اموال بیت‌المال در دست مدیر قانون‌شکن دولت سابق» و ... هم باید شنیدنی باشد!
 
فرید کریمی
 


کد مطلب: 805

آدرس مطلب :
https://www.pezhvakkurdestan.ir/report/805/درخواست-انتقال-خواهرزاده-مشاور-استاندار-کردستان-منابع-طبیعی-فرمانداری-قروه-فردی-مدرک-لیسانس-علوم-سیاسی-کدام-توجیه-پست-کارشناس-هماهنگی-امور-اقتصادی-صنایع-معادن-معرفی-شده

پژواک کردستان
  https://www.pezhvakkurdestan.ir