اظهارات نسنجیده استاندار کردستان برای توجیه یک تصمیم ناعادلانه/ما همه بنده و این قوم خداوندانند!
در چند روز گذشته، خبر یک رسوایی در فضای مجازی استان دست به دست شد که مایه حیرت بود اگرچه شرایط استان در دولت چهاردهم به سمتی رفته که دیگر هیچ خبری، عامه مردم را نه تنها تکان نمیدهد بلکه به کمترین عکس العملی وادار نمیکند.
کدام خبر؟! انتشار اسامی غیرفعالترین نمایندگان در رأیگیریهای مجلس که دو نماینده سنندج یعنی «محسن فتحی» و «سالار مرادی» به ترتیب با 60 و 58 بار عدم مشارکت از صدرنشینان لیست منتشره بودند؛ این حضرات وکیل مردم هستند در راستای تدوین قانون و نظارت بر حسن اجرای آن؛ بدا به روزگار موکلی که به چنین وکیلی امید بسته است! این دو مثلاً باید ناظر بر عملکرد «آرش لهونی» باشند؛ زهی خیال باطل! «محسن بیگلری» را فراموش نکنیم؛ او خسته است؛ درباره تلاشی که علت این خستگی است به تفصیل خواهیم نوشت؛ مردم علاوه بر رگهای گردن این نماینده که گاه و بیگاه به نام موکلان بیرون میزند باید از حقایق عملکردش در مجلس آگاه شوند.
کسی تعجب میکند استانداری که «سالار» و «محسنین» باید ناظر عملکردش باشند چنین آشکارا قانون مدیریت خدمات کشوری را زیر پا بگذارد و بر خلاف نص صریح قانون اساسی در باب «رفع تبعیضات ناروا» تصمیم بگیرد؟ بخوانید.
امروز در استانداری کردستان عدهای دور هم نشسته و جلسهای برگزار کردهاند و اسمش را هم گذاشتهاند «شورای راهبردی تحول اداری کردستان»! خروجیاش چه بوده؟ ادارات کردستان پنجشنبهها هم تعطیل شود! چرا؟ برای «مدیریت انرژی»! برای «بهرهوری»! برای «تقویت بنیان خانواده»!
حالا چند سؤال که تصمیمگیران این جلسه و صدالبته «آرش لهونی» بد نیست به آن پاسخ دهند؛ مگر رئیس جمهور 7 دیماه در نشستی با حضور برخط استانداران سراسر کشور و نیز وزرا برای بررسی آخرین وضعیت و اقدامهای مدیریت ناترازیها در بخش انرژی و نیرو در محل وزارت کشور اعلام نکرد «از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم»؟ اگر ادعای رئیس جمهور درست است «مدیریت انرژی» دیگر چه دستاویز غیرقابل پذیرشی برای کاهش 6 ساعت دیگر از ساعات کاری ادارات کردستان است؟
نماینده عالی دولت در استان امر کرده 6 ساعت کاری پنجشنبه تعطیل، به صورت دورکاری در روزهای دیگر هفته جبران شود؛ با کدام زیرساخت؟ زیرساختهایی که «حیدر عبدالملکی» با تکیه بر تخصصش در چند سال اخیر در دفتر برنامهریزی، بودجه و تحول اداری فراهم کرده است؟ چرا به شعور مخاطب اهانت میکنید؟
راستی؛ جناب «زرهتن» دقیقاً از کدام بهرهوری سخن میگوید؟ این تعطیلی چند درصد جمعیت جامعه را در بر میگیرد؟ تصمیمگیران هیچ به مردمی که ستون فقرات زندگیشان زیر بار فشار اقتصادی در حال خرد شدن است فکر کردهاند؟ مردمی که بیکاری و نداری امانشان را بریده و غایت برایشان دیدن فرزندان تحصیلکرده بیکارشان پشت میز ادارات است میگویند کارمندان دولت پنجشنبه هم تعطیل شدند و با کلاهی که استاندار از نمد دورکاری برایشان دوخته حقوق و مزایایشان را بی کم و کاست دریافت میکنند! اصلاً نظر مردم پشیزی نزد این جماعت اهمیت دارد؟! تصمیمگیران خبر دارند کمیسیون هماهنگی بانکهای استان هم بعد از تصمیم آنها چه مصوبه تنشآفرینی ابلاغ کرده است؟ موضع معاون اقتصادی استاندار در باب این تصمیم چیست؟
اما خندهدارتر از اینها تعطیلی ادارات با ادعای تقویت بنیان خانواده است! آنهایی که تعطیل نیستند چه؟ آنها خانواده ندارند یا تقویت و تخریب بنیان آن در افکار کاخنشینان جایی ندارد؟ جناب لهونی! این چه ادبیات غیرقابل قبولی است؟ عقل نفيست را چه شد تا نفس خسيس غالب آمد؟
به زعم راقم این سطور آن جماعت شریفی که همه عمر لقمه اندوخته و رقعه دوخته بیش از شمایانی که امروز دور آن میز نشسته بودید به تقویت بنیان خانواده پایبند هستند؛ بگذارید با زبان سعدی علیهالرحمه و از قول کارگران و کارکنان زحمتکش دستگاههای خدماترسان به این استاندار بگویم «ما در این دنیا به جیش از تو کمتریم و به عیش خوشتر و به مرگ برابر و به قیامت بهتر»!
گفت گستاخی مکن بار دگر
تا نسوزد جسم و جانت زین شرر
جزئیات موضوع را از معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان جویا شدم؛ کلمات «محمدعظیم ملک» سرگردان بود! مثل عملکردش از زمان انتصابش! توضیحاتش قانع کننده نبود، بهتر بود جواب ندهد و سکوت کند مثل سکوت مسئلهدارش در قبال خبر منتشره پیرامون پرداخت 175 ساعت اضافه کار به سلفش «عبدالله رشیدیپور» بابت 8 روز کار! درباره حوزه کاری او اسناد محکمی در دست داریم که منتشر میکنیم؛ نمیگذاریم تا پایان مسئولیتش از پاسخگویی فرار کند؛ کار ما با او از همین امروز شروع میشود.
«لئو تولستوی»، فیلسوف، شاعر و نویسنده شهیر روسی در رمان «جنگ و صلح» جمله درخشانی با این مضمون آورده است: «اقرار به خطا بزرگواری بیشتری میخواهد تا اصرار در کشاندن کار به جایی که دیگر جبران ممکن نیست»؛ بازنگری در تصمیم ناعادلانه امروز یک ضرورت است؛ استاندار کردستان به این مهم اهمیت بدهد یا نه موضوع دیگری است؛ اصرار بر اجرای این تصمیم ما را مصمم خواهد کرد تبعات خسارتآفرین آن را زیر ذرهبین برده و برای مخاطب تبیین کنیم.
فرید کریمی