نامهای با محتوای نازل و شیوه انتشار نامتعارف؛ مرقومه معاون استاندار کردستان ضربهای تازه به اعتبار دولت سیزدهم
در صفحه 342 کتاب گرانسنگ غررالحکم، کلامی هشداردهنده در باب عوامل هلاکت حکومتها از مولای متقیان نقل شده است؛ حضرت (ع) معتقد است که انحطاط دولتها و حکومتها را به چهار چیز میتوان شناخت که دو مورد نخست آن مقصود این مقال است؛ «تَضييعِ الاُصولِ و التمسُّكِ بالفروعِ»؛ ضایع کردن مسائل اصولی و پرداختن به مسائل فرعی.
به زعم نگارنده، این دو آفت در شمار آفاتی است که سوءمدیریت اجرایی کردستان در دولت سیزدهم را رقم زده است؛ استانداری که باید مسائل اصلی و سرنوشتساز را که حیات مادی و معنوی جامعه بدان وابسته است در اولویت کار خود قرار دهد با ندانمکاری و بیتوجهی از آن طفره رفته و با سرگرم شدن به مسائل فرعی و دستهچندم، در حال هدر دادن سرمایههای خدادادی و انسانی این دیار است.
دو قطبی شدن فضای کردستان و حرکت استان به سوی پررنگ شدن طرح مسائل قومی و مذهبی یکی از مسائل هزینهزایی است که در این استان به شرط در رأس امور بودن استانداری باتجربه، نکتهسنج و مقتدر هرگز اجازه بروز و رشد پیدا نمیکرد و شرط اول قدم برای توقف این روند هم چیزی غیر از عزل «اسماعیل زارعیکوشا» نیست.
یکی از مسائلی که هفته گذشته و به دنبال آخرین نطق یکی از نمایندگان کردستان در مجلس روی داد، ورود نابجا و نامتعارف یکی از معاونان استاندار به موضوع با اقدامی خارج از عرف بود که نشان داد تا چه اندازه شیوه اداره امور در استان دچار تشتت است.
داستان از این قرار است که پس از آخرین نطق «سیدمهدی فرشادان» در مجلس، «عبدالله رشیدیپور» عازم میدان شد تا به زعم خود از انتصابات استاندار دفاع کند اما نتیجه کار چیزی جز ضربه به اعتبار دولت سیزدهم نبود.
آنچه «عبدالله رشیدیپور» به دست پیادهنظام سایبری «اسماعیل زارعیکوشا» رسانده تا منتشر کنند نه به نام یک شهروند که با امضای صاحب یک جایگاه حقوقی در دستگاه حاکمیتی دست به دست شده است؛ «رشیدیپور» حرمت جایگاه معاونت استاندار را نمیداند اما نباید کسی به او میگفت چنین مرقومهای باید در نامه سربرگدار و با ساز و کار قانونی خود منتشر شود نه در کاغذپارهای با آن شیوه اسفبار! تخفیف اعتبار دولت به هر بهانه و با هر هدفی، چه قصور باشد و چه تقصیر مستوجب بازخواست است و دریغ که سوءمدیریت اجرایی در کردستان مانع اصلی مؤاخذه معاون خاطی استانداری است.
اما بعد؛ «عبدالله رشیدیپور» درباره ادعای مطرح شده توسط نماینده سنندج در آخرین نطقش در مجلس، طرح سؤال کرده است؛ این طرح سؤال اگر هدفش گرم کردن بازار هوچیگری محفلی برای فحاشان سایبری که به نام حمایت از «زارعیکوشا» فعالیت میکنند نبوده باشد لابد معاون استاندار قائل به سؤال و جواب است و این یعنی فرصتی تاریخی فراهم شده تا از او درباره چند موضوع طرح سؤال کنیم.
با این توضیح که از دید راقم این سطور سپردن کل مسئولیتهای اجرایی استان به اهالی یک شهر و حتی یک روستای کردستان با این شرط که ملاک، شایستگی و حسن سابقه مدیریتی و شغلی بوده باشد ابداً ایرادی ندارد، با توجه به محتوای مرقومه «رشیدیپور»، سؤالاتی خطاب به وی مطرح میکنیم و در صورت ارسال پاسخ، عین آن را منتشر خواهیم کرد.
* «رشیدیپور» فعلاً و تا انتشار نام برخی دیگر از مدیران و معاونان ادارات کل و مدیران میانی و شهرستانی در سراسر استان، توضیح دهد مدیران زیر اهل کدام شهرستان کردستان هستند؟
1- استاندار کردستان
2- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان
3- مدیرکل حراست استانداری کردستان
4- مدیرکل دفتر برنامهریزی، بودجه و تحول اداری استانداری کردستان
5- مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کردستان
6- مدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کردستان
7- معاون روابط عمومی استانداری کردستان
8- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان
9- مدیرکل آموزش و پرورش کردستان
10- مدیرکل بهزیستی کردستان
11- مدیرکل امور مالیاتی کردستان
12- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان
13- مدیرعامل شرکت گاز کردستان
14- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان
15- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان
16- رئیس دانشگاه پیام نور کردستان
17- رئیس دانشگاه فنی حرفهای کردستان
18- مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان کردستان
19- مدیر امور شعب بانک سپه استان کردستان
20- فرماندار قروه
21- مدیرعامل منطقه آزاد بانه مریوان
22- رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد بانه مریوان
* استاندار کردستان، 4 شهریورماه 1402 در ششمین جلسه شورای اداری استان، مدعی رونمایی از «سامانه نظارت بر انتصابات و اطلاعات مدیران استان کردستان» شده و ایضاً ادعا کرده بود «محققان و مردم» هم میتوانند به آن دسترسی داشته باشند؛ اگر این ادعا بیاساس نبوده، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار توضیح دهد مردم چگونه میتوانند به این سامانه دسترسی داشته باشند؟
* «رشیدیپور» چند نفر کردستانی میتواند نام ببرد که از منصبی چون «شهرداری فرونآباد» به مدیرکلی حوزه استاندار و سپس فرمانداری بانه رسیده باشند؟
* معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان برای مردم کردستان توضیح دهد رابطه استخدامی مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کردستان با دولت چیست و «سیدهادی روشن» چه سوابق مدیریتی در کارنامه خود دارد؟
* «رشیدیپور» توضیح دهد چطور دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان از زمان دولت قبل تاکنون با سرپرست اداره میشود و آیا عدم تعیین مدیرکل ایراد قانونی ندارد؟
* معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان نظرش را به صورت شفاف درباره فروش ملک بهزیستی کردستان به ثمن بخس به همسر یکی از مدیران کل استانداری بیان کند.
* «رشیدیپور» که پس از عزل از فرمانداری مریوان کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد بوده برای مردم توضیح دهد چند رأی در انتخابات مذکور کسب کرده و چند رأی با یکی از رقبایش که از دهیاران دوره فرمانداریاش بوده فاصله داشته تا میزان محبوبیت این خادم «اسماعیل زارعیکوشا» برای مردم روشنتر شود.
* معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان برای مردم کردستان توضیح دهد هزینه انتشار اخبار اقدامات پوپولیستی استاندار کردستان در کانالهای خبری سراسری و پیجهای اجارهای (که مستندات آن را در خبری جداگانه منتشر خواهیم کرد) از جیب «زارعیکوشا» پرداخت میشود یا از کیسه بیتالمال؟
* «رشیدی پور» برای مردم کردستان توضیح دهد دقیقاً چند سال و چند ماه از دوره خدمت او میگذرد و زمان بازنشستگی او دقیقاً چه تاریخی است تا اگر جنابش خدای ناکرده به صورت غیرقانونی صندلی معاونت استاندار را ترک نکرد دستگاه نظارتی وارد عمل شده و اعمال قانون کند.
کلام به درازا کشید؛ درباره عملکرد «عبدالله رشیدیپور» بحث و سؤالات دیگری هم باقی مانده است که طرح آن را به فرصتی دیگر موکول میکنیم؛ «رشیدیپور» یکی از رقمزنندگان وضعیت فعلی مدیریت منابع انسانی در کردستان است و باید درباره عملکردش پاسخگو شود؛ کسی این کار را انجام دهد یا خیر موضوع دیگری است و آنچه در این مقال آمد تازه شروع ماجراست...
فرید کریمی