کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شائبه‌های یک انتصاب پرحرف و حدیث در بانه و سکوت درباره بازداشت دو کارمند فرمانداری

23 دی 1402 ساعت 21:00

احسان درویشی پریروز به صورتی غیرمنتظره به عنوان سرپرست فرمانداری بانه معرفی شد؛ سکوت استاندار و معاون سیاسی‌اش درباره بازداشت دو کارمند فرمانداری به ابهامات این انتصاب مسئله‌دار افزوده است.


19 آبان ماه امسال با انتشار اسنادی، از کشمکش استانداری و راه و شهرسازی کردستان بر سر بازنشستگی فرماندار سابق بانه، خبر دادیم؛ در آن مقطع، وقتی دلیل اصرار دولت بر ماندن «کمال خدری» در مسند فرمانداری بانه را از معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان جویا شدیم، «عبدالله رشیدی‌پور» پاسخ داد «بحث انتخابات» است!
 
دو روز قبل، یعنی تنها 50 روز مانده به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، خبر آمد که استاندار کردستان در حکمی «احسان درویشی» را به عنوان سرپرست فرمانداری بانه معرفی کرده و جالب آنکه مراسم تودیع و معارفه هم، همان روز در فرمانداری بانه برگزار شد.
 
اینکه چرا دو ماه قبل، دولت به بهانه «انتخابات» از جابجایی کمال خدری 36 سال خدمت سر باز می‌زند و تنها 50 روز مانده به انتخابات او را بدون هیچ توضیح قانع‌کننده‌ای به مردم و در یک اقدام ناگهانی برکنار می‌کند یک سؤال است ولی سؤال اساسی‌تر پیرامون انتصاب فردی است که تنها رزومه قابل اعتنای او، کمتر از یک‌سال حضورش در سمت مدیرکل حوزه استاندار کردستان است!
 
اصلاً «اسماعیل زارعی‌کوشا» متوجه هست در آستانه انتخابات مجلس در حوزه بسیار مهم سقز و بانه که آبستن ایجاد دو قطبی‌های شدید و بسیاری حساسیت‌های دیگر است، دست به چه قمار خطرناکی زده است؟ «درویشی» با کدام تجربه و توانمندی می‌خواهد تنها همین یک مسئله از هزاران مشکل بالقوه پیش روی خود را مدیریت کند؟ مگر برگزاری انتخابات آن هم در شرایط فعلی در حوزه سقز و بانه شوخی است که استاندار و معاون امنیتی او چنین ساده‌انگارانه با آن برخورد کرده‌اند؟
 
«درویشی» کمتر از یک سال قبل مدیرکل حوزه استاندار شد؛ استاندار و معاون سیاسی‌اش مگر نمی‌بینند «درویشی» چه بر سر دو معاونت زیرمجموعه‌اش آورد؟ این جوان، سرمست از نشستن شاهین اقبال بر شانه‌هایش، معاونت روابط عمومی استانداری را به گونه‌ای منهدم و تقریباً همه نیروهایش را بدون تعیین جایگزین مناسب تار و مار کرد و مجموعه دولت در استان بویژه استانداری را با بحران جدی در اطلاع‌رسانی خدمات و دفاع از عملکرد مواجه ساخت؛ این فرد بی‌تجربه حتی نتوانست پس از جابجایی «مرتضی عبدالملکی» از معاونت اجرایی و رفتن او به دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری، کسی را جایگزین او کند؛ دولت سیزدهم که انگار به آنچه در کردستان می‌گذرد اصولاً کاری ندارد، ولی آیا «اسماعیل زارعی‌کوشا» و «مهدی رمضانی» از خود نپرسیدند چطور کسی را 50 روز مانده به انتخابات روانه شهرستان مرزی و پرچالش کنیم در حالی که او از اداره دو معاونت زیرمجموعه‌ و تنها چند نفر نیروی تحت امرش اینگونه عاجز و ناتوان بوده است؟ فردی که حتی یک روز سابقه بخشداری ندارد چطور می‌خواهد انتخابات برگزار کند؟
 
اگر موضوع دیگری هست چرا به مردم توضیح نمی‌دهید؟ این شائبه وجود دارد که کار «اسماعیل زارعی‌کوشا» در کردستان به زودی تمام می‌شود و او خواسته قبل از رفتنش، ضمن رزومه‌سازی برای «درویشی»، جای پای این نورچشمی‌اش را هم محکم کند؛ استاندار نباید درباره این دست گمانه‌زنی‌ها روشن‌گری کند؟ نباید کسی به این سؤال پاسخ دهد در کجای این مملکت غیر از کردستان فلاکت‌زده، فردی را با رزومه شهردار فرون‌آباد و شهردار مؤمن‌آباد فرماندار یک شهرستان مرزی مهم و پرچالش بویژه در ماه‌های پیش رو می‌کنند؟
 
آنچه غیر از مدیرکلی حوزه استاندار به عنوان مثلاً رزومه، غالباً توسط نان‌خورهای رسانه‌ای و سایبری دولت در کردستان برای «درویشی» مطرح شده، شهرداری در دو ناحیه منطقه 20 تهران در دوران اصلاح‌طلبان بوده است؛ استاندار و معاون سیاسی انقلابی‌اش نمی‌خواهند کمی برایمان از گرایش سیاسی «فرهاد افشار» که ولی‌نعمت «درویشی» در شهرداری منطقه 20 تهران در دوران پیروز حناچی بوده صحبت کنند؟ راستی «افشار»، در ماه‌های اخیر احیاناً سفری به کردستان نداشته است؟!!
 
اما نکته بعدی در باب عزل ناگهانی فرماندار بانه؛ معاون سیاسی، امنیتی استاندار در اظهاراتی مبهم در مراسم تودیع «خدری» به مسئله «فساد» اشاره و گفته بود: «جمهوری اسلامی افتخار دارد که در مبارزه با فساد و در ابلاغ فاسدین رکورد می‌زند و تعارفی با کسی ندارد و برابر با قوانین بدون تعارف با هر مقامی در هر سطحی که آفت زده باشد، برخورد می‌کند».
 
اگر این اظهارات «رمضانی» را در کنار گفته‌های امروز فرماندار معزول قرار دهیم، شائبه‌ها درباره دلیل تغییر فرماندار بانه در این مقطع دو چندان خواهد شد.
 
«تسنیم» از شائبه اختلاس 300 میلیاردی سخن به میان آورده و به نقل از فرماندار سابق در پاسخ به این سؤال که «آیا ادعاهایی مبنی بر اینکه اختلاس در فرمانداری صورت گرفته و شما به خاطر آن جابه‌جا شده‌اید، صحت دارد؟»، نوشته است: «خیر شایعه است، اختلاس نیست، سوءظن است»!
 
«خدری» اضافه کرده: «البته 2 تا 3 نفر از همکارانمان در فرمانداری کم‌کاری‌هایی در مرز کرده و شاید نتوانسته باشند آنچنان که باید و شاید طبق قانون، مقررات را به درستی انجام دهند؛ 2 نفر از همکاران فرمانداری که کار مرز را انجام داده‌اند، بازداشت موقت و در حال تحقیق و بررسی هستند، شاید کسانی دیگر هم که تخلف کرده‌اند شناسایی شوند».
 
کارنامه ضعیف «اسماعیل زارعی‌کوشا» در استانداری کردستان انگار همین یک فاجعه را کم داشت! اگر اظهارات فرماندار بانه صحت داشته باشد، استاندار و معاون امنیتی‌اش نباید در باب سکوت‌شان هم عذرخواهی کنند و هم به مردم توضیح دهند؟ آنها بهتر است با لحاظ سابقه سیاسی «درویشی»، هرچه سریع‌تر در تصمیم خود تجدید نظر کنند؛ مسئولیت آنچه در بانه اتفاق افتاده و انتصاب پرحرف و حدیث انجام شده با «اسماعیل زارعی‌کوشا» و «مهدی رمضانی» است؛ آنها از هرچه شانه خالی کرده باشند این بار نمی‌توانند بدون لحاظ اهمیت انتخابات پیش رو در حوزه سقز و بانه از زیر بار مسئولیت فرار کنند.
 
فرید کریمی
  


کد مطلب: 576

آدرس مطلب :
https://www.pezhvakkurdestan.ir/report/576/شائبه-های-یک-انتصاب-پرحرف-حدیث-بانه-سکوت-درباره-بازداشت-دو-کارمند-فرمانداری

پژواک کردستان
  https://www.pezhvakkurdestan.ir