سوءمدیریت در چینش نیروی انسانی و ادعای توزیع گسترده داروهای سقط جنین در کردستان/آمر و حامی انتصاب مدیرکل دانشآموخته «علوم دامی» نمیخواهند از عقبه این فساد سازمانیافته چیزی بگویند؟!
«سوء مدیریت در چینش نیروی انسانی» یکی از کلیدواژههای «سیدمهدی فرشادان» در سخنرانی آخرین جلسه سفر اخیر رئیس جمهور به کردستان بود؛ این نماینده فعلی مردم کردستان در مجلس که حالا گویا توسط هیئت اجرایی رد صلاحیت شده، پیشتر هم در صحن علنی مجلس، استاندار را به واسطه برخی انتصابها به باد انتقاد گرفته و گفته بود: «دولت هرچه میبافد، نماینده عالی دولت در کردستان پنبه میکند؛ نماینده عالی دولت در کردستان باید بفهمد، تراز عالی بودن چیست، نه اینکه مدیریت و سیاست را به سطح هم مدرسهای و همشهری و دوستبازی تنزل دهد؛ انتصاب 70 مدیر ارشد و میانی از زادگاه استاندار کردستان برای پستهای مدیریتی چه توجیهی دارد؟؛ استاندار کردستان از روز اول نماینده دولت نبوده و نیست، ایشان نماینده تعدادی از هم کلاسیها و همشهریهای خود است».
یکی از انتصابهای استاندار دولت سیزدهم در دستگاه حاکمیتی کردستان، مدیرکل امور بانوان و خانواده است؛ رشته تحصیلی «زینب زاله» که پیش از این انتصاب، کارمند جهاد کشاورزی کردستان بوده، «علوم دامی» است! دانش «علوم دامی» چه تناسب و ارتباطی با «بانوان و خانواده» در این استان دارد فقط «اسماعیل زارعیکوشا» میداند و حلقه نزدیکان و منصوبان و مشاوران او در کردستان!
«زاله» تیرماه سال جاری با اظهاراتی، عامل حاشیهسازی برای دولت در ابعاد ملی و بینالمللی شده بود؛ او گفته بود: «متأسفانه استفاده از واژه اجباری به جای واژه قانونی در مورد حجاب موجب عملکرد عکس شده است... امروز قشر جوان جامعه، حجاب را نه به عنوان یک قانون بلکه موضوعی اجباری میدانند».
این مدیرکل منصوب «زارعیکوشا» چند روز قبل هم در اظهاراتی جنجالی در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت گفته بود: «شاهد انجام گسترده سقط جنین توسط پزشکان، ماماها و عطاریها هستیم... داروهای سقط جنین به صورت گسترده و سازمانیافته در استان توزیع میشود، به طوری که این داروها در سوپرمارکتهای این شهر قابل دسترسی است!»
جنجال به وجود آمده در نتیجه این سخنان نسنجیده شاید بتواند در کوتاه مدت اذهان مردم را از بیکفایتی منصوبان دولت سیزدهم در کردستان برای عبور از بحران بیکاری مضاعف، تورم افسار گسیخته، وضعیت نامناسب فضای کسب و کار، آمار چکهای برگشتی، وضعیت مقایسهای کردستان با دیگر استانها در شاخص فلاکت و نیز انتصابهای مسئلهدار استان دور کند ولی آنچه ادعا شده را نه میشود به دولت قبل نسبت داد و نه دولت مدعی مبارزه با فساد میتواند به آسانی از کنار آن عبور کند.
افکار عمومی منتظر شفافسازی دولت است؛ اظهارات «زینب زاله» نتیجه هرچه که باشد با حکمرانی عاقلانه در تضاد آشکار است؛ مسئولیت آنچه حادث شده با «اسماعیل زارعیکوشا» است و در درجه اول او باید بازخواست شود؛ البته به باور این قلم، کار این استاندار مدتهاست که از موأخذه و بازخواست گذشته است! دولت هرچه بیشتر عزل «زارعیکوشا» را به تأخیر بیاندازد متحمل هزینههای هنگفتتری خواهد شد.
استاندار کردستان به بانوان کردستان توضیح دهد با چه استدلالی یک دانشآموخته «علوم دامی» را متولی امور آنان کرده است؟ علاوه بر این «زارعیکوشا» باید درباره آنچه مدیرکل مورد وثوقش ادعا کرده به مردم توضیح دهد؛ پزشکان، ماماها و عطاریهایی که مرتکب عمل مجرمانه سقط جنین شدهاند چند نفر هستند و آیا دولت این قاتلان را به دستگاه قضایی معرفی کرده است؟ اگر این آدمکشان تاکنون به دست قانون سپرده نشدهاند دلیل امر چه بوده است؟ چه تشکیلاتی پشت توزیع سازمانیافته داروهای سقط جنین در کردستان بوده و آیا صاحبمنصبان دولتی هم در این کار دست داشتهاند؟ دولت در این ارتباط چند متهم را به دستگاه قضایی معرفی کرده است؟ صاحبان سوپرمارکتهایی که با توزیع گسترده و سازمان یافته داروهای سقط جنین مرتبط بودهاند چند نفر هستند و چه تعداد از آنها به قوه قضائیه معرفی شدهاند؟
میماند یک نکته؛ سخنان «زینب زاله» اگر کارکرد دیگری غیر از موارد اشاره شده در این وجیزه داشته دولت در ارتباط با آن روشنگری کند؛ ما تا زمان روشن شدن کامل ابعاد موضوع، ادعای توزیع «گسترده و سازمانیافته» داروهای سقط جنین در کردستان را پیگیری خواهیم کرد.
فرید کریمی