احتمال افزایش قیمت گوشت گوساله در کردستان به کیلویی 460 هزار تومان/کمبود دام سنگین عامل اصلی افزایش قیمت عنوان میشود
به گزارش پژواک کردستان، امروز قیمت یک کیلوگرم گوشت گوسفند در بازار سنندج به 410 هزار تومان و قیمت یک کیلوگرم گوشت گوساله هم به 440 هزار تومان رسید؛ قیمت گوشت گوساله بدون استخوان امروز در حالی در سنندج 440 هزار تومان بود که قیمت مصوب آن 360 هزار تومان اعلام شده بود!
اما این همه ماجرای بازار گوشت قرمز کردستان نیست؛ مسئولان جهاد کشاورزی کردستان به عنوان دستگاه متولی نظارت بر بازار گوشت قرمز، ظاهراً سرگرم برنامههای تدارک دیده شده برای هفته جهاد کشاورزی هستند و در این شرایط و اوضاع حاکم بر بازار بیم آن میرود که قیمت گوشت دام سنگین از امروز هم بالاتر برود.
طبق اطلاعات به دست آمده از سطح بازار، قیمت یک کیلوگرم گوشت کشتاری گوساله که در تاریخ 9 خرداد ماه جاری 300 هزار تومان بوده، امروز در سنندج به 340 هزار تومان افزایش پیدا کرده است! با این اوصاف و با احتساب 22 درصدی افت و 8 درصد سود برای یک کیلوگرم گوشت بدون استخوان گوساله برای فروشنده، قیمت هر کیلوگرم گوشت کشتاری 340 هزار تومانی در زمان رسیدن به دست مصرف کننده 470 هزار تومان تخمین زده میشود اما از این قیمت 12 هزار تومان بابت عایدی قصاب از فروش جگر و کله پاچه هم کم میشود و این یعنی قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز کشتاری 340 هزار تومانی در زمان رسیدن به دست مصرف کننده، حداقل 458 هزار تومان خواهد بود!
با این حساب سرانگشتی میتوان به این نتیجه رسید که قیمت واقعی یک کیلوگرم گوشت بدون استخوان گوساله در کردستان ظرف روزهای آینده به حدود یکصد هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب خواهد رسید!
در ماههای گذشته یکی از دلایل افزایش قیمت کالاها در کشور افزایش قیمت ارز اعلام میشد ولی این روزها موضوع افزایش قیمت گوشت در کردستان در حالی اتفاق افتاده که قیمت ارز در روزهای گذشته نزولی بوده و انتظار منطقی آن بود که قیمت اگر پایین هم نیاید حداقل افزایش پیدا نکند.
دلیل افزایش قیمت را که از قصابان سنندج جویا شدیم، کمبود دام سنگین در بازار را عامل افزایش قیمت عنوان کردند؛ موضوعی که چوبداران هم بر آن صحه گذاشتند؛ اما اطلاعات اخذ شده از بازار دام بوکان به عنوان یکی از بازارهای تعیین کننده قیمت در منطقه هم، حاکی از آن است که قیمت دام زنده امروز از کیلویی 135 هزار تومان به 155 هزار تومان رسیده است.
دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار کردستان هرچه باشد برای مصرف کننده تفاوتی نمیکند؛ آنچه برای مردم اهمیت دارد این است که ببینند متولیان نظارت بر بازار و کنترل قیمت آیا تدبیری، حداقل برای نگهداشتن قیمت گوشت قرمز در سطوح کنونی میاندیشند یا منفعلانه به تماشای ورود بازار به بحرانی دوباره خواهند نشست.
میماند یک نکته؛ درج قیمت دستوری گوشت در تابلو قصابیها که نسبتی هم با واقعیت و آنچه در نهایت از مصرف کننده اخذ میشود ندارد جز ایجاد نارضایتی و عصبانی کردن مردم ثمری به دنبال نخواهد داشت؛ قیمت گوشت باید به گونهای تعیین شود که ضمن رعایت حقوق مصرف کننده مانع از ورشکستگی تولیدکننده شود؛ قیمتهای دستوری که هیچکس وقعی به آن نمیگذارد بهتر نیست از تابلوی قصابیها حذف شود؟
انتهای پیام/