اداره کل تربیت بدنی استان کردستان که بعدها نامش به اداره کل ورزش و جوانان تغییر یافت، از سال 1358 تاکنون شاهد مدیریت 23 نفر بوده است؛ از «ناصر امیدی» که تنها 2 ماه در این مسند دوام آورد تا «حسین حاجابراهیمی» که 49 ماه بر صندلی مدیریت این حوزه حساس تکیه زد.
با نگاهی به دوره مدیریت در ورزش و جوانان کردستان از سال 81 تا 92 به این نتیجه میرسیم که این حوزه 9 مدیر را تجربه کرده است! جمشید وزیری 12 ماه، ناصر پورعلی فرد 11 ماه، فرهاد عبداللهی 11 ماه(سرپرست)، سید زاهد هاشمینسب 17 ماه، عبدالله چمنگلی 14 ماه، محمد شفیعی 25 ماه، فرهاد عبداللهی 22 ماه، مهران تیشهگران 16 ماه.
اما از 11 دیماه 92 تاکنون «حامد جولایی»، مدیرکل ورزش و جوانان کردستان است، صد و یازده ماه مدیرکلی! رکورد غیرقابل باور مدیریت در حوزه ورزش و جوانان کردستان در حالی به ثبت رسیده که این حوزه مشکلات متعدد و چالشهای بیشماری دارد.
اینکه چهره مورد وثوق دولت بنفش در کردستان، در هشت ساله حضور آن دولت در قدرت، با چه دلایل قابل تأملی مورد اعتماد بوده موضوع بحث این مقال نیست؛ دلیل اصلی تقریر این ستون، طرح سؤالاتی از تصمیمگیران ارشد دولت سیزدهم در کردستان است؛ سؤالاتی خطاب به استاندار و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری که ورزش و جوانان جزء دستگاههای زیرمجموعه آن معاونت است؛ آقایان فکر نمیکنند خیلی پیشتر از اینها میبایست «حامد جولایی» را از مسئولیت عزل و گزینهای جدید با برنامهای نو برای هدایت حوزه ورزش و جوانان کردستان به دولت معرفی میکردند؟ آیا دستهایی پشت پرده مانع تغییر مدیرکلی است که وارد دهمین سال دوران مثلاً مدیریت شده است؟ درست است که تغییر مدیرکل منصوب دولت بنفش در کردستان اولویت دولت سیزدهم نیست ولی آیا واقعاً این مدیرکل تا پایان عمر این دولت و یا عمر خودش قرار است در سمتش باقی بماند؟
برخی ناظران امور استان بر این باور بودند که یکی از نخستین تغییرات مدیریتی در دستگاههای اجرایی استان پس از آغاز بکار «اسماعیل زارعیکوشا» برکناری مدیرکل فعلی ورزش و جوانان کردستان است؛ البته در مقطعی پس از آغاز بکار دولت سیزدهم در استان نامهایی از جمله فردی از آموزش و پرورش استان برای تصدی مسئولیت مذکور مطرح شد که نه تنها در حد و قواره این مسئولیت نبودند که به علت وابستگی تام و تمام به دولت سابق هرگز نمیشد انتظار داشت تفکری تازه در ورزش و جوانان کردستان جاری کنند.
«حامد جولایی» در دوران سکانداریاش در ورزش و جوانان کردستان منشأ خدماتی بوده است اما این دوره طولانی آفتهای متعددی هم داشته که یکی از آنها سپردن مسئولیت هیئتهای ورزشی به افرادی بود که هیچ قرابتی با ورزش نداشتند! از سپردن ریاست هیئت به وابستگان دولت و فامیل نماینده مجلس تا سرهنگ و بازنشسته؛ مهمترین دلیل هم که مانع عیان شدن ضعفهای پرشمار مدیریتی «جولایی» شد یارگیری او در میان رسانههای استان ـ بخوانید شبه رسانهها ـ بود؛ رویکردی که بسیار مؤثر افتاد و توانست از برجسته شدن نقاط ضعف عملکرد وی و احیاناً انعکاس آنها به وزرای ورزش و جوانان ممانعت کند.
آخرین اقدام خسارتبار دوره مدیریت جولایی در این حوزه هم، سپردن ریاست یکی از هیئتهای ورزشی کردستان به فردی است که گویا به اذعان خودش هیچ نسبت و رابطهای با آن رشته ندارد! بماند آنکه واگذاری ریاست این هیئت به فرد مورد تأیید ورزش و جوانان کردستان بدون در نظر گرفتن فاکتور اولیه توانایی جسمانی آن فرد، چیزی جز ریشخند کردن قهرمانان و پیشکسوتان آن رشته نیست؛ چه کسی باید به این سؤال ساده و همهفهم پاسخ دهد که با وجود این همه جوان ورزشکار و بااستعداد و البته بیکار در این استان چرا هدایت یک هیئت ورزشی رزمی با حوزه فعالیت گسترده باید به کسی واگذار شود که حتی در برابر میزان توانایی جسمانیاش یک علامت سؤال بزرگ قرار دارد؟
«حامد جولایی» راه خود را میرود و ظاهراً به هیچکس هم پاسخگو نیست؛ پشت این مدیرکل بازمانده دولت بنفش به هرجا گرم باشد در اصل موضوع تفاوتی نمیکند؛ این حوزه نیازمند تغییر مدیریت فوری است؛ باید منتظر ماند و دید تصمیمگیران ارشد حوزه مدیریتی استان به این موضوع که در کردستان ادارهکلی به نام ورزش و جوانان هم هست که مدیرش ده ساله و وابسته دولت بنفش است توجه میکنند یا آقایان تنها تماشاچی آنچه در آن اداره کل میگذرد خواهند ماند؟ باید منتظر ماند و دید...
فرید کریمی