یکم) «آنچه برای ما اهمیت دارد منافع مردم است اگر منافع مردم در نظر باشد حتماً کشور رو به صلاح میگذارد»؛ «تنازع مناسب نیست و باید بلوغ سیاسی شکل گیرد»؛ «فرماندار باید کارآمد، ضدفساد، اخلاقمدار، مردمدار و مردمیار باشد»؛ «فرماندار تمامی چالشها و مشکلات را در نظر داشته باشد»؛ «پاسخگوی تمامی مسائل شهرستان فرماندار است»؛ این جملات را رسانهها از زبان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در مراسم معارفه سرپرست فرمانداری شهرستان قروه نقل کردند.
دوم) «در مورد تغییر مدیریت جهاد کشاورزی صحبتهایی شده بود، اما اینکه در چه زمانی این کار انجام شود هیچ اطلاعی به فرمانداری نداده بودند»؛ «به دلیل این ناهماهنگی پیش آمده و نادیده گرفتن جایگاه فرماندار و فرمانداری تا مشخص نشدن وضعیت و تا زمانی که تصمیمگیری نهایی صورت نگرفته تغییر مدیریت جهاد کشاورزی هیچگونه رسمیتی ندارد»؛ «باید جهاد کشاورزی استان با فرمانداری هماهنگ میکرد و حتی اگر من به عنوان فرماندار نبودم از فرمانداری معاون یا نمایندهای را به مراسم تودیع و معارفه میفرستادم نه اینکه بدون اطلاع فرمانداری اقدام کنند»؛ «تا زمان تصمیمگیری نهایی و بررسی علت این ناهماهنگیها فعلاً اجازه حضور مدیر جدید به جهاد کشاورزی داده نمیشود»؛ این جملات را هم یکی از خبرگزاریها از قول نماینده عالی دولت در شهرستان قروه در تاریخ 24 خردادماه جاری نقل کرده است.
سوم) «به دلیل ناهماهنگی ایجاد شده ناچار شدیم معارفه را غیررسمی عنوان کنیم»؛ «در خصوص این تغییر از قبل هماهنگی شده بود اما درباره روز معارفه هیچ اطلاعرسانی نشد»؛ «مدیر جدید انتخاب مدیرکل جهاد استان و مورد تأیید است»؛ این جملات را هم همان خبرگزاری یک روز بعد یعنی، 25 خردادماه ایضاً از قول نماینده عالی دولت در قروه یا به قول معاون استاندار کردستان «رئیسجمهور شهرستان قروه» منتشر کرده است.
آنچه از سخنان نماینده عالی دولت سیزدهم در قروه میتوان استنباط کرد آن است که در خصوص تغییر مدیر جهاد کشاورزی آن شهرستان با فرماندار هماهنگی شده و تنها زمان جلسه معارفه به استحضار جنابش نرسیده و همین خطای نابخشودنی! سبب شده که با وجود اعلام مورد تأیید بودن مدیر معرفی شده از سوی همین فرماندار، وی از طریق یک رسانه بگوید «تغییر مدیریت جهاد کشاورزی هیچ گونه رسمیتی ندارد و فعلاً اجازه حضور مدیر جدید به جهاد کشاورزی داده نمیشود»!
شواهدی در دست نیست که فرماندار فعلی قروه در 8 سال گذشته به قلمی یا قدمی در برابر عملکرد ناصواب منصوبان دولت سابق در کردستان در عصر بیتدبیری و ناامیدی قد علم کرده باشد؛ سندی هم از فسادستیزی او که یکی از معیارهای اعلام شده توسط رئیسجمهور برای انتصاب مدیران این دولت است تاکنون منتشر نشده است؛ بنا بر این دلایل و چندین دلیل دیگر که فعلاً نیازی به ذکر آنها نیست سخنی با «خلیل فعلهگری» نداریم، اما با معاون محترم سیاسی، امنیتی استاندار دو کلمه حرف حساب چرا، داریم.
جناب معاون استاندار! در کجای اقدام اخیر فرماندار شما منافع مردم نهفته است که ما نمیبینیم؟ با لحاظ این رویکرد نامتعارف به بلوغ سیاسی فرماندارتان چه نمرهای میدهید؟ فکر نمیکنید فردی که به عنوان گزینه فرمانداری قروه انتخاب و به استاندار معرفی کردهاید استعداد آن را دارد که شهرستان را وارد «بحران جابجایی متن و حاشیه» کند؟ گمان نمیکنید نماینده عالی دولت در آن شهرستان «خودمهتر انگارانه» به موضوع معارفه یک مدیر که قبلاً انتصابش با او هماهنگ شده نگریسته است؟ فکر نمیکنید لازم بود فردی را برای نمایندگی عالی دولت در قروه به دولت معرفی میکردید که لااقل متوجه باشد نگاه دستوری و عمودی به مسائل در عصر حاضر برای هیچ موضوعی دیگر نه تنها راهگشا نیست که میتواند عامل ایجاد تنش باشد؟ بد نیست یکبار برای همیشه به این فرماندار و دیگر فرمانداران منتخبتان تذکر دهید که دوران فهم ارباب ـ رعیتی از مفهوم قدرت سالهاست منسوخ شده و این نگاه عهد قجری دیگر به کار مملکتداری نمیآید.
آقای رمضانی! اجازه بدهید از قول مولای متقیان(ع) به شما یادآوری کنم «بادِرِ الفُرصَهَ قبلَ أن تکونَ غُصّه»؛ مردم در شهرستان قروه مطالبات جدی دارند، نمونهاش حل مشکلات آب آشامیدنی و بررسی گرانی فزاینده در قروه؛ حیف نیست منصوبان دولتِ مردم در مقابل خواستههای ملت، برای مسائلی که بیشتر به شوخی میماند، وقت تلف کنند؟
فرید کریمی