معاون سیاسی، امنیتی استاندار کردستان در مراسم معارفه سرپرست فرمانداری سقز سخنانی بر زبان آورده که قابل تأمل است؛ درنگی بر این سخنان و طرح پرسشهایی ـ ولو بیپاسخ ـ در این باره خالی از لطف نیست.
درنگی بر اظهارات «مهدی رمضانی» در مراسم معارفه «جعفر توان»
جناب معاون استاندار! شد آن که اهل نظر بر کناره میرفتند
3 ارديبهشت 1401 ساعت 22:00
معاون سیاسی، امنیتی استاندار کردستان در مراسم معارفه سرپرست فرمانداری سقز سخنانی بر زبان آورده که قابل تأمل است؛ درنگی بر این سخنان و طرح پرسشهایی ـ ولو بیپاسخ ـ در این باره خالی از لطف نیست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان پنجشنبه هفته گذشته در مراسمی «جعفر توان» را به عنوان سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان سقز معرفی کرد؛ بر انتخاب تمامی فرمانداران دولت سیزدهم در کردستان نقدهای بسیار جدی وارد است و سخن در این باره را به مجالی مناسب موکول میکنیم؛ در این وجیزه بنای ما تنها تأملی در دو بخش از اظهارات «مهدی رمضانی» در مراسم معارفه «جعفر توان» و طرح پرسشهایی خطاب به معاون استاندار است.
یکم) معاون استاندار کردستان در مراسم معارفه سرپرست فرمانداری ویژه سقز گفته «سقز جزو افتخارات استان کردستان و دارای بزرگترین ظرفیت نخبگان و متخصصان و سرمایهانسانی و دانش آموختگان است که باید از این سرمایهها جهت توسعه و آبادانی بهره گرفت».
در باب این سخنان بد نیست به همه سکانداران امور اجرایی استان و بویژه معاون استاندار یادآوری کنیم که دیر زمانی هست که برای این دست جملات در کردستان اعتباری باقی نمانده است! برخی صاحبمنصبان دولتهای پیشین از بهاصطلاح اصلاحطلبان گرفته تا اصولگرایان و بویژه کاربدستان دولت در عصر بیتدبیری، اعتباری برای این دست کلمات و جملات در کردستان باقی نگذاشتهاند؛ تقریباً وضعیتی شبیه آنچه برای اعتبار برخی کلمات در مقطعی زمانی در آلمان به وجود آمده بود و در کتاب «آدم کجا بودی»، ترسیم شده است.
هاینریش تئودور بل (Heinrich Theodor Böll) نویسنده نامدار آلمانی و برنده جایزه ادبی نوبل، در کتاب «آدم کجا بودی» به بلاهایی که در یک دوره بر سر کشور آلمان و زیربناهای آن آمد اشاره و درک همه مردم از آن وقایع را یادآوری میکند و سپس از مصیبتی دیگر که در آن دوره حادث شده بود، میگوید؛ «اما یک چیز نابودشده هم بود که فقط ما روشنفکران آن را میفهمیدیم و آن خیانت به «کلمات» بود؛ خیلی از کلمات شریف، دیگر معانی خودشان را از دست داده بودند، پوچ شده بودند، مسخره شده بودند، عوض شده بودند، اشغال شده بودند. کلماتی مانند آزادی، آگاهی، پیشرفت، عدالت!»
آنچه تقریر شد تازه یک وجه موضوع است؛ اما آن وجه دیگر! وقتی معاون استاندار از «ظرفیت نخبگان و متخصصان و سرمایهانسانی و دانش آموختگان» شهرستان سقز میگوید که الحق هم ظرفیتی بیکران است، جنابشان فکر نمیکند این سؤال بسیار بدیهی نزد حداقل بخشی از افکار عمومی شکل میگیرد که اگر به این گفته خود باور داشتید چطور فرماندار شهرستان را از میان همین ظرفیت انتخاب نکرده و سکاندار هدایت فرمانداری را از ابراهیمآباد میاندوآب آوردید؟
دوم) معاون استاندار کردستان در مراسم معارفه با اشاره به سوابق سرپرست فرمانداری سقز، در توصیف وی گفته: «توان، حقیقتاً توانمند است»؛ اینکه جناب «رمضانی» در جایگاه فردی حقیقی به توانمندی فردی یقین داشته باشد، ابداً ایرادی ندارد اما وقتی او از جایگاه شخصیت حقوقی خود در این باب سخن میراند باید برای گفتههای خود دلیل ارائه کند؛ افکار عمومی بدون ارائه مستندات ابداً این دست اظهارات را نخواهد پذیرفت بویژه وقتی سخن از بانیان وضع موجود کردستان باشد.
شد آن که اهل نظر بر کناره میرفتند
هزار گونه سخن در دهان و لب خاموش
جناب معاون! از امام صادق(ع) حدیث پرمغزی نقل شده است؛ «نَحْنُ ابْناءُ الدَّليلِ، نَميلُ حَيْثُ يَميلُ، انما المتّبع هو البرهان ... ما فرزندان دلیل و استدلالیم هر کجا برهان برود ما هم در معیت اوییم و فقط برهان است که باید تبعیت شود»؛ با استناد به کدام دلایل «جعفر توان» را در دورهای که مدیرکل امور اقتصادی استانداری کردستان بوده «توانمند» یافتید؟! لطفاً به این سؤال روشن و همهفهم با آمار و ارقام که زبان ریاضی یعنی همان زبان منطق است پاسخ دهید؛ مقصودمان، راستیآزمایی است؛ صاحبمنصبی ادعایی مطرح کرده و حالا در باره آن گفته مورد سؤال واقع شده است...
ندارد کسی با تو ناگفته کار
ولیکن چو گفتی دلیلش بیار
القصه؛ معاون محترم سیاسی، امنیتی استاندار کردستان به این دو سؤال پاسخ بدهد یا ندهد بر اصل موضوع خدشهای وارد نیست و این پرسشها تا پایان عمر دولت سیزدهم و چه بسا بعدها، وبال گردن این دولت هستند و تا زمانی که پاسخ داده نشوند سر جای شان باقی میمانند که به قول ملای روم
تو سؤال و حاجتی، دلبر جواب هر سؤال
چون جواب آید فنا گردد سؤال اندر جواب
فرید کریمی
کد مطلب: 142